Γερμανία: Από 15/6 αίρεται η ταξιδιωτική οδηγία για χώρες της Ε.Ε, Μ. Βρετανία, χώρες Σέγκεν

Η γερμανική κυβέρνηση αίρει την αυστηρή ταξιδιωτική προειδοποίηση που τέθηκε σε ισχύ στα μέσα Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού. Τη σχετική απόφαση πήρε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Από τις 15 Ιουνίου αίρεται η προειδοποίηση για 31 χώρες της Ευρώπης, τις 26 χώρες μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες του Σένγκεν Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία, Λίχτενσταϊν.

Για τις άλλες χώρες – πέραν των 31ός – η τελική απόφαση για την άρση της προειδοποίησης αναβάλλεται για αργότερα. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επεξεργαστεί σχέδιο προτάσεων για την προστασία των τουριστών από μόλυνση με τον ιό, στη βάση του οποίου η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τις σημαντικότερες χώρες-προορισμούς των Γερμανών τουριστών.

Η γερμανική κυβέρνηση προωθεί τη θέσπιση κοινών κριτηρίων στην ΕΕ, μεταξύ άλλων την οροφή 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε εφτά ημέρες. Με την υπέρβαση του ορίου αυτού θα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Επιπρόσθετα, οι χώρες θα πρέπει να επεξεργαστούν σχέδια για την τήρηση της απόστασης ασφαλείας και των κανόνων υγιεινής, τη χρήση μάσκας, εξαερισμό και απολύμανση χώρων. Για το σκοπό αυτό ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα δύο κύκλους συνομιλιών με διαφορετικές ομάδες ευρωπαϊκών χωρών. Θα ακολουθήσει μία ακόμη στα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα κάνει η γερμανική κυβέρνηση με τις χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Τουρκία που είναι ο τρίτος κατά σειρά προσφιλής προορισμός των Γερμανών τουριστών. Αποφάσεις επ΄αυτού θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή; ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος