Στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες οι 11 συλληφθέντες

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι 11 συλληφθέντες κατά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε, χθες σε περιοχές των δήμων Αρχανών- Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο.

Τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση, για απόπειρες ανθρωποκτονιών, κλοπή οχημάτων, εκβίαση, ζωοκλοπές, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και σωματικές βλάβες, ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πέντε αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα και οι άλλοι την Τετάρτη.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε αρκετός κόσμος, κυρίως συγγενείς των συλληφθέντων, ενώ στο σημείο αναπτύχθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Γιώργος Κοκοσάλης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε: «Είναι μια δικογραφία με έντονο κοινωνικό συμβολισμό, με αντιεγκληματικά μηνύματα σε πολλαπλούς κοινωνικούς αποδέκτες, αλλά ως εκεί. Νομικά είναι επιεικώς διογκωμένη, πράγμα που θα διαπιστώσετε τις επόμενες ημέρες».

Στο μεταξύ την ενίσχυση των ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσαράς με προσωπικό και μέσα, αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη εκδόθηκε η σχετική διαταγή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και οι δυο υπηρεσίες αναμένεται να στελεχωθούν άμεσα από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα κάθε υπηρεσία θα ενισχυθεί με 25 άτομα, με την διαδικασία να ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ξεκινήσει η δήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος