Συμβάσεις για τη διάβρωση ακτών και το οδικό δίκτυο

Προγραμματικές συμβάσεις, με το ΙΤΕ για την διερεύνηση του προβλήματος διάβρωσης της ακτογραμμής στην περιοχή Γρα Λυγιά του Δήμου Ιεράπετρας, και για τη συντήρηση φωτισμού του επαρχιακού δικτύου Λασιθίου, συνολικού προϋπολογισμού, 50.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης με το ΙΤΕ αφορά την διερεύνηση του προβλήματος της διάβρωσης της ακτογραμμής στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, και η δημιουργία νέας γνώσης σχετικά, τόσο με τις μορφές εκδήλωσης της κλιματικής αλλαγής, όσο και με την επίδραση των διαφόρων μορφών της στη σταθερότητα ή και στην εξέλιξη των παράκτιων γεωμορφών που αναπτύσσονται κατά μήκος της ακτογραμμής, συνεκτιμώντας και τις διάφορες μορφές ανθρώπινης παρέμβασης.

Για το λόγο αυτό θα συνεκτιμηθούν οι μελλοντικές κλιματικές τάσεις για τη Κρήτη, δηλαδή βροχόπτωση, θαλάσσιες καταιγίδες, άνοδος θαλάσσιας στάθμης. Τέλος, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην διερεύνηση των μέτρων αντιμετώπισης για την απώλεια παράκτιας γης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος