Το σχέδιο για προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών (video)

“Πάνω στο νόμο του 2017 ο οποίος λειτούργησε, εμείς απλουστεύσαμε την διαδικασία”, ανέφερε σχετικά με την πολιτική ενίσχυσης των οτπικοακουστικών έργων, an;efere, mil;vntaw sthn ERT ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Παραγωγή κόστους πάνω από 100.000 ευρώ των δαπανών ενισχύεται κατά 40% με επιδότηση, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί 83 παραγωγές.

“Το σχέδιο ενισχύεται όχι μόνον για τις ξένες παραγωγές αλλά και για τις εγχώριες που ευελπιστούμε ότι θα προβληθούν στο εξωτερικό”, ενώ “πρώτη στόχευση είναι οι μεσαίες παραγωγές και οι διεθνείς συνεργασίες” ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

Κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο, αλλά δεν είναι σημαντικό μόνο να φέρεις μια κινηματογραφική παραγωγή. Είναι σημαντικό και να δημιουργήσεις μια δική σου παραγωγή που θα εξάγεις».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, λέγοντας ότι αποτελεί «εμβληματικό έργο» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάγωσε σημαντικά έργα (από το πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων και από το επενδυτικό ταμείο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές), στερώντας ρευστότητα από τους ανθρώπους του κινηματογράφου.

«Η κυβέρνηση πρέπει με ξεκάθαρο τρόπο να απαντήσει ποιο υπουργείο θα είναι τελικά υπεύθυνο για τη χάραξη πολιτικής για τον κινηματογράφο, το υπουργείο Πολιτισμού ή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», είπε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και τάχθηκε κατά της διάσπασης αρμοδιοτήτων. Ο βουλευτής επισήμανε ότι «θα μπορούσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να μετατραπεί σε Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, ή Ελληνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Παραγωγών».

Κατά της αντιμετώπισης των οπτικοακουστικών μέσων με την εμπορευματική τους διάσταση, τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής. «Η ίδια η κυβέρνηση, στην εισηγητική της έκθεση, ομολογεί ότι δεν την ενδιαφέρει πια και τόσο πολύ, δεν καίγεται για την ανάπτυξη του εγχώριου οπτικοακουστικού τομέα, αλλά κυρίως για την προσέλκυση επενδυτών», παρατήρησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. Ζήτησε επίσης να υπάρξει διαφάνεια και ενδελεχής έλεγχος στα χρήματα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος