Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ με 3-2 στο “Έμιρεϊτς” (vid)

Έσπασε την αρνητική παράδοση ο Ολυμπιακός που τον ήθελε να χάνει πάντα στο Λονδίνο όποτε αγωνίζονταν, καθώς έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από το σπίτι της Άρσεναλ κερδίζοντας με 3-2 για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Μία νίκη που δίνει στους «ερυθρόλευκους» μεγάλη ώθηση ώστε να να διεκδικήσουν ακόμα και την πρόκριση από τον όμιλο του Champions League για τις φάσεις νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Πάρντο στο 33’, η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 35’ με τον Γουόλκοτ και ο Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 40’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1. Η Άρσεναλ ισοφάρισε εκ νέον με τον Αλέξις Σάντσες στο 66, αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Φινμπόγκασον που πέτυχε το τελικό 2-3 στο επόμενο λεπτό (67’).

Η Άρσεναλ ξεκίνησε επιθετικά το ματς παίρνοντας από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι παίχτες του Μάρκο Σίλβα έκλειναν πολύ καλά τους διαδρόμους και δεν άφηναν τους «κανονιέρηδες» να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Ρομπέρτο. Στα πρώτα 20 λεπτά η Άρσεναλ απείλησε ουσιαστικά δύο φορές με το σουτ του Τσάμπερλεϊν που έφυγε άουτ στο 11’, ενώ στο 13` το σουτ του Γουόλκοτ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Ρομπέρτο. Στο 23’ το μακρινό σουτ του Φορτούνη πέρασε έξω στη πρώτη καλή επιθετική στιγμή του Ολυμπιακού που όσο περνούσε η ώρα ισορροπόύσε το ματς και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Στο 33’ από εκτέλεση κόρνερ ο Πάρντο έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τσάμπερλεϊν και ξεγέλασε τον Οσπίνα για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα (35’) η Άρσεναλ κατάφερε να απαντήσει με τον Γουόλκοτ που σούταρε από πλάγια θέση, νίκησε τον Ρομπέρτο και έφερε το ματς στα ίσια 1-1.Ωστόσο ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά στο 40’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα ξέφυγε από τα χέρια του Οσπίνα, πέρασε τη γραμμή και ο Ολλανδός ρέφερι έδειξε σέντρα για το 1-2 σκορ ημιχρόνου.

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας την ισοφάριση και στο 61’ ο Ρομπέρτο αρχικά που απέκρουσε το σουτ του Καθόρλα και ο Ομάρ στην εξέλιξη της φάσης που έδιωξε πριν τη γραμμή το νέο σουτ του Σάντσες κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό. Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα (65’) ο Αλέξις Σάντσες με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε και πάλι το σκορ για τους «κανονιέρηδες» σε 2-2 αλλά και πάλι μίλησε η καρδιά των πρωταθλητών Ελλάδας. Στο επόμενο λεπτό (66’) ο Φινμπόγκασον προκάλεσε εκ νέου… εμφράγματα στο «Έμιρεϊτς» με κοντινό πλασέ για το 2-3. Στα επόμενα λεπτά η Άρσεναλ έψαξε πάλι το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας ευκαιρίες με τους Οζίλ στο 85’ και Καθόρλα (88’ εντυπωσιακή απόκρουση του Ρομπέρτο στη γωνία του), αλλά το τελικό 2-3 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Νιχάους. Ο Ολυμπιακός με μια απίστευτη εμφάνιση κατάφερε να φύγει αλώβητος από το Λονδίνο και να πετύχει την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στα αγγλικά γήπεδα.

Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Αλέξις Σάντσες (44`), Γκάμπριελ (45`), Εζίλ (78`) – Ρομπέρτο (64`), Φινμπόγκασον (75`), Καμπιάσο (76`), Φορτούνης (77`)

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (56` Μερτεσάκερ), Γκιμπς, Μπεγιερίν (86` Κάμπελ), Καθόρλα, Κοκλέν (60` Ράμσεϊ), Εζίλ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Γουόλκοτ.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπνταλαουί, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86` Βούρος), Σεμπά (73` Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46` Φινμπόγκασον).

Πεντάρα η Μπάγερν Μονάχου στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το ματς στην «Αλιάντς Αρίνα» με την Μπάγερν Μονάχου να παίρνει άνετη νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-0 στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε τρεις φορές δίχτυα (21’, 28’, 55’), ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 13’ ο Ντάγκλας Κόστα και ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Γκέτσε στο 25’.

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπακοφ

Κίτρινες: Μπόατενγκ – Αντέμπι, Πίβαριτς,

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (64΄ Ραφίνια), Αλάμπα, Μπερνάτ (46΄ Μαρτίνες), Γκέτσε, Τιάγκο, Κίμιχ, Ντάγκλας Κόστα (58΄ Μίλερ), Λεβαντόφσκι, Κόμαν

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ζ.Μάμιτς): Εντουάρντο, Πίβαριτς, Ταραβελ, Μπένκοβιτς (46΄ Γκλονσάλο), Ματέλ, Μασάδο (61΄ Ρογκ), Αντεμι, Φερνάντες, Άντολιτς, Σουντανι, Πιάτσα (69΄ Ενρίγκες).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         Ν-Ι-Η   Τερμ.  Β.

Μπάγερν            2 0 0    8-0   6

Ολυμπιακός         1 0 1    3-5   3

Ντιναμό Ζάγκρεμπ   1 0 1    2-6   3

Αρσεναλ            0 0 2    3-5   0

Επόμενη αγωνιστική (3η – Τρίτη 20 Οκτωβρίου)

Αρσεναλ – Μπάγερν

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος