Γερμανία: Αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις και προειδοποιήσεις για όρια αντοχής στην υποδοχή προσφύγων

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, προειδοποίησε ότι τα γερμανικά κρατίδια πλησιάζουν στο όριο των αντοχών τους σχετικά με την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών.

Ο πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, υπογράμμισε την ανάγκη να τεθούν ευρωπαϊκά ανώτατα όρια στον αριθμό των προσφύγων που μπορούν να γίνουν δεκτοί στην ΕΕ, με ποσοστώσεις στην κατανομή όπως έγινε με τη συμφωνία για την υποδοχή 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, που όπως τόνισε, ήταν ένα πρώτο βήμα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών και Εσωτερικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ ζήτησε να υψωθούν και άλλοι φράχτες, εκτός από αυτόν στην Ουγγαρία, προκειμένου να προστατευθεί η Ευρώπη από το μαζικό κύμα προσφύγων.

«Ίσως να ήταν καλύτερο να είχαμε επενδύσει τα 86 δισεκ. ευρώ που δώσαμε στην Ελλάδα στην μαζική προστασία των συνόρων», τόνισε ο Σέντερ, που ανήκει στο Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας, αδερφό των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ.

Επεισόδια ξέσπασαν για δεύτερη φορά μεταξύ προσφύγων στο Αμβούργο. Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες διαπληκτίστηκαν σε ένα υπερπλήρες κέντρο υποδοχής, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Die Zeit.

Η αστυνομία του Αμβούργου επενέβη για να δοθεί τέλος στις συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων.

Την ένταση προκάλεσε η ανακοίνωση των αρχών του Αμβούργου ότι δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θέσεις στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων. Αυτό σημαίνει ότι 500 άνθρωποι μένουν χωρίς κατάλυμα, μετέδωσε το δίκτυο ARD, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται ήδη ως λύση να κατασχεθούν τέσσερα εμπορικά κέντρα για τη στέγαση προσφύγων στο Αμβούργο, κάτι που έγινε ήδη στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ 5.000 υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διαδήλωσαν στην Ερφούρτη της Θουριγγίας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική παροχής ασύλου που ακολουθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί νεοναζί, ενώ κάποιοι κρατούσαν σημαίες και πανό ακροδεξιών οργανώσεων.

Το δεξιό κόμμα που εισήλθε στο Κοινοβούλιο της Σαξονίας το 2014 , κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους κατοίκους της Δρέσδης, η οποία θεωρείται προπύργιο του αντι-ισλαμικού κινήματος Pegida το οποίο συγκέντρωσε 5.000 διαδηλωτές σε παράλληλη αντιμεταναστευτική διαμαρτυρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος