Συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου με τον Πρόεδρο  του ΕΚΑΒ

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αναγκαιότητα στήριξης του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων, το οποίο καλύπτει τις περιοχές Δήμου Αποκορώνου, Δήμου Σφακίων και πρώην Δήμου Λαππαίων ως επίσης και την Ν.Ε.Ο. από Καλάμι μέχρι Ρέθυμνο, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν στις θαλάσσιες περιοχές.

Ο κ. Κουκιανάκης, ανέδειξε τη τεράστια έλλειψη προσωπικού, αφού στο τομέα υπηρετούν μόλις τρεις μόνιμοι και ένας αποσπασμένος, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες, ακόμα και με τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Βάμου σε περιοχές που ο μόνιμος πληθυσμός ξεπερνάει τις 20.000 κατοίκους.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαευσταθίου ανέλυσε τη χρησιμότητα του ΕΚΑΒ στην περιοχή και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την πρόθεση του ίδιου αλλά και του Υπουργείου, για την ουσιαστική ενδυνάμωση του τομέα με ανθρώπινο δυναμικό. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο τομέας θα έχει ενισχυθεί με τρεις επικουρικούς διασώστες, με πρόθεση να ενισχυθεί περαιτέρω τουλάχιστον με άλλους πέντε, προκειμένου να καλύπτει πλήρως όλες τις βάρδιες.

Εξήρε δε την ίδρυση τμήματος ΔΙΕΚ Αποκορώνου όπου έχοντας αποκτήσει δημόσιο πτυχίο οι καταρτιζόμενοι, θα μπορούν να διεκδικήσουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν στΟ ΕΚΑΒ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος