Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Ενισχύονται οι βοριάδες…” (video)

Λίγες βροχές τώρα το πρωί θα έχουμε ακόμα στα βορειανατολικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως ο ήλιος θα είναι αρκετός και από αύριο βελτιώνεται ακόμα περισσότερο…

ΣΗΜΕΡΑ
Στα βορειοανατολικά θα έχουμε λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως τώρα το πρωί στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη, με σταδιακή όμως βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τις μεσημεριανές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες στα ορεινά, της Στερεάς και της Πελοποννήσου κυρίως. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ, στο Ν. Αιγαίο τοπικά και τα 7 και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές τους 34-35 βαθμούς και τους 30-33 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές και βοριάδες 3-5 μποφόρ μέχρι το απόγευμα και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές, στα γύρω ορεινά κυρίως, τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες. Βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
Βελτιώνεται καιρός σε όλη τη χώρα, με μόνο λίγη συννεφιά στα ανατολικά και βόρεια, τις Σποράδες και την Εύβοια. Θα ενισχυθούν και πάλι οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ τοπικά , ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες το Σάββατο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ τοπικά και την Κυριακή δε θα ξεπερνούν τα 6 και θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία το Σάββατο.
Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί ο καλός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο στα βόρεια λίγη συννεφιά, με πιθανές απογευματινές μπόρες στα ορεινά κυρίως.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος