Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Χαλάει ο καιρός” (video)

Πολύ καλός ήταν ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες βέβαια σε συνδυασμό με τους ανέμους που επικρατούσαν μέχρι χτες, ήταν δυστυχώς για άλλη μια φορά αιτία για πυρκαγιά. Πάντως από σήμερα αλλά και για τις επόμενες ημέρες θα πνέουν πιο εξασθενημένοι, ενώ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο αύριο, αφού περιμένουμε και μια σύντομη μεταβολή του καιρού με βροχές στα ηπειρωτικά. Προς το τέλος της εβδομάδας, βέβαια, θα σημειώσει νέα άνοδο…

ΣΗΜΕΡΑ

Αρκετός θα είναι ο ήλιος σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα θα βγάλει λίγες μπόρες, οι άνεμοι θα πνέουν γενικά εξασθενημένοι και οι βοριάδες στο Αιγαίο δε θα ξεπερνούν τα 4-5, τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, φτάνοντας και πάλι τους 36-37 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και τους 32-35 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, βοριάδες 3-5 μποφόρ στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς, στα ανατολικά 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι τοπικές συννεφιές με λίγες μπόρες στα γύρω ορεινά, μεταβλητοί άνεμοι και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΤΡΙΤΗ)

Θα αλλάξει για λίγο ο καιρός και ενώ θα ξεκινήσουμε με ηλιοφάνεια, σταδιακά θα συννεφιάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και το Β. Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες στα ηπειρωτικά και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές προς το βράδυ, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι βοριάδες εξασθενημένοι δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, κυρίως στα βόρεια.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Την Τετάρτη, θα έχουμε λίγη συννεφιά με βροχές στα βορειοανατολικά και το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες στα ορεινά, θα ενισχυθεί πάλι λίγο το μελτέμι στα 6 μποφόρ τοπικά και θα πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα και θα έχουμε μόνο λίγες μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες στα βόρεια ορεινά, οι βοριάδες θα συνεχίσουν να φτάνουν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε καλοκαιρία και αρκετή ζέστη, αφού θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, αγγίζοντας σε αρκετές περιοχές και τους 38, πιθανόν και 39 βαθμούς…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος