Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – «Πότε φτιάχνει ο καιρός» (video)

Αξιόλογη ηλεκτρική δραστηριότητα κατέγραψε χτες το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με το METEO, με περίπου 3.000 κεραυνούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το ύψος των καταιγιδοφόρων νεφών το οποίο σε κάποια σημεία ξεπέρασε και τα 12 χιλιόμετρα, γεγονός που δικαιολογεί τα έντονα φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές. Σήμερα πάντως δεν περιμένουμε κάτι αντίστοιχο, παρόλο που θα έχουμε κάποιες μεσημεριανές μπόρες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από αύριο, και μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και θα έχουμε αρκετή ζέστη, αφού η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 39 βαθμούς τοπικά σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ και το μελτέμι στο Αιγαίο καλά θα κρατεί. Συνδυασμός, που όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για πυρκαγιές…

ΣΗΜΕΡΑ

Στα βορειοανατολικά το πρωί θα έχουμε ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ανατολικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν και πάλι τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα, φτάνοντας τους 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30-33 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρχικά ηλιοφάνεια, το μεσημέρι – απόγευμα όμως θα συννεφιάσει λίγο και ίσως εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα δυτικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, τους 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες και ενδεχομένως λίγες μπόρες στα γύρω ορεινά. Βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία, σε μικρή πτώση επίσης, έως 31 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΠΕΜΠΤΗ)

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο λίγες μεσημεριανές – απογευματινές συννεφιές στα ορεινά, οι βοριάδες θα συνεχίσουν να φτάνουν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας και πάλι τους 36-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 32-34 στα νησιά μας.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε καλοκαιρία και αρκετή ζέστη, αφού θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, αγγίζοντας σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και τους 37-38, πιθανόν και 39 βαθμούς, ενώ και το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 6 μποφόρ τοπικά.
Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με το μελτέμι και τις υψηλές θερμοκρασίες να επιμένουν…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος