Παράδοση βοήθειας στους πρόσφυγες στο Γαλάτσι από το ΠΑΜΕ

Όπως έκανε γνωστό το ΠΑΜΕ “σε συνέχεια των πρωτοβουλιών ενίσχυσης και της έμπρακτης αλληλεγγύης, θα παραδώσει αύριο 13 Οκτώβρη στις 6μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, σε πρόσφυγες και μετανάστες, είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από συνδικάτα, εργαζόμενους, λαϊκές επιτροπές και μαζικούς φορείς”.

Παράλληλα συνεχίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις οι υποστηρικτικές δράσεις προς τους πρόσφυγες. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί “τα σωματεία των εργαζομένων, των επαγγελματιών, τους προσφυγικούς και άλλους συλλόγους, όλο το λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τις χώρες τους εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εισέρχονται στην χώρα μας αναζητώντας διέξοδο στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Το Λαύριο είναι πόλη προσφύγων και μεταναστών, είναι πόλη εργατών που την δημιούργησαν μοχθώντας μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες με όπλο την αλληλεγγύη. Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία του εργατικού κινήματος της πόλης ήταν μακροχρόνιοι και νικηφόροι γιατί είχαν την στήριξη και την αλληλεγγύη των εργατών όλης της χώρας αλλά και μεγάλη διεθνιστική αλληλεγγύη από πολλά μέρη του κόσμου. Το ’90 η πόλη για άλλη μια φορά έγινε ο δέκτης αλληλεγγύης μετά το μαζικό κλείσιμο των εργοστασίων”.

Επίσης το ΕΚΛ υπενθυμίζει πως: “Ανταποδώσαμε όσο μπορούσαμε σε άλλους εργαζόμενους και λαούς. Στην Σερβία κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το ’99 τα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Λαύριο ήταν αυτά που έφτασαν πρώτα στην Σερβία. Δεν υπάρχει αγώνας κοινωνικός που να μην έχει εκφραστεί η στήριξη από τα σωματεία και συλλόγους του Λαυρίου. Στα χρόνια της κρίσης έχει αναπτυχθεί πολύπλευρη αλληλεγγύη σε άνεργους.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό να αναπτυχθεί στην κοινωνία της πόλης, είναι ξένα ιδεολογήματα τα οποία βρίσκουν έδαφος σε ανθρώπους ευάλωτους, χωρίς εμπειρίες από κοινωνικούς αγώνες, με διαστρεβλωμένη άποψη για το τι φταίει για την φτώχεια την ανεργία, την προσφυγιά. Τους καλούμε να ψάξουν να βρουν την αιτία όλων των δεινών που δημιουργούνται για το κέρδος μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών”.

Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται καθημερινά Δεύτερα με Παρασκευή από της 9π.μ έως την 1μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και συγκεκριμένα τα αναγκαία είναι: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδια, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες), Κουβέρτες, Παπούτσια, Μπεϊμπιλίνο, Κατωσέντονα, Φάρμακα που συντηρούνται έκτος ψυγείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος