Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Π. Μοσκοβισί (vid)

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης θα έχει από το απόγευμα της Τετάρτης και την Πέμπτη στην Αθήνα ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

H συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο θα γίνει sτις πέντε το απόγευμα. Επί τάπητος θα τεθούν η εφαρμογή του προγράμματος και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τη διαδικασία κύρωσης των προαπαιτουμένων από τη βουλή και όπως δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να φέρει σε πέρας την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.

Ζήτησε μάλιστα από όλους να επιδείξουν σεβασμό, αλληλεγγύη και μεγαλύτερη ευαισθησία στην προσπάθεια των Ελλήνων και ιδιαίτερα των οικονομικά αδυνατών ομάδων.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των stress test για τις 4 συστημικές τράπεζες οπότε και θα γίνει γνωστό το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών, ο αρμόδιος επίτροπος θα συναντηθεί και με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Για το ίδιο θέμα η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, εκτίμησε ότι «οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισ. Ευρώ».

«Καμία από τις τράπεζες δεν κινδυνεύει με κατάρρευση», επεσήμανε η Λούκα Κατσελη για να συμπληρώσει ότι το 2016 θα αρθούν οι περιορισμοί στη κίνηση κεφαλαίων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος