Βόλος : Με επιτυχία ο καθαρισμός της ακτής Αναύρου από εθελοντές

Το βυθό της θάλασσας και την ακτή του Αναύρου καθάρισαν σήμερα εθελοντές του  Γραφείου Ε(θελω)ντή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας , μέλη της Ελληνικής Ομάδας  Διάσωσης , του Λιμενικού Σώματος, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών «Αρίων», «Ιάσων», «Αλκυόνη» και του 25ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου,  μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Συλλόγου Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η υπεύθυνη του Γραφείου Ε(θελω)ντή Αριάδνη Τσαλούχου , στόχος της δράσης αυτής είναι  η ευαισθητοποίηση του κόσμου, κυρίως των μικρών παιδιών, για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τη θάλασσα. Τόνισε επίσης ότι ο εθελοντισμός έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για αυτούς που τον προσφέρουν όσο και για αυτούς που τον δέχονται και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει στον κόσμο.

Όπως είπε η κ.Τσαλούχου συγκεντρώθηκαν αρκετά σκουπίδια, όπως αλουμινένια κουτιά, γυάλινα μπουκάλια και άλλα σκουπίδια που είχαν πεταχτεί στο βυθό της θάλασσας, αποτσίγαρα, χαρτιά και φύλλα από την ακτή. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε ειδική φόρμα της Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβολικά δόθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής μέριμνας σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δράση ένα μολύβι και μια γομολάστιχα που δηλώνει τον καθαρισμό , ενώ η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου φρόντισε να προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες σκουπιδιών και γάντια.

Να σημειώσουμε ότι ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Αναύρου έγινε στο πλαίσιο του Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον , που έχει οριστεί από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA). Ο καθαρισμός έγινε με πρωτοβουλία του Γραφείου  Ε(θελω)ντή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, του Τμήματος Τουρισμού και το Λιμεναρχείου Βόλου .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος