Βόλος: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού στις Σταγιάτες

Ανακοίνωση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού  για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφής εξέδωσε η ΔΕΥΑΜΒ για το νερό των Σταγιατών, καθώς τα αποτελέσματα δειγματοληψίας  που διενήργησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας , την Τετάρτη, έδειξαν ότι το νερό του εν λόγω δικτύου δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της ΚΥΑ  για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και απαιτείται η τοποθέτηση συστήματος απολύμανσης. Όπως επισημαίνει δε, η Επιχείρηση, από το 2012 είχε ξεκινήσει τις εργασίες τοποθέτησης αυτόματου χλωριωτή στην δεξαμενή, αλλά δεν τελεσφόρησαν ούτε τότε, ούτε το 2013, ούτε το 2014, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων.

Στο μεταξύ, η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη προχωρήσει στην ανάρτηση απαγορευτικής πινακίδας,στα ελληνικά και αγγλικά, στην κοινόχρηστη βρύση της πλατείας Σταγιατών, ενώ στην ανακοίνωσή της, εκφράζει την ελπίδα ότι δε θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών και θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση και θέση σε λειτουργία, συστήματος απολύμανσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από το έτος 2012 είχαν αρχίσει να γίνονται εργασίες για τον τηλεέλεγχο, τηλεχειρισμό της δεξαμενής & αυτοματοποίησης της απολύμανσης του νερού, αλλά λόγω της βίαιης αντίδρασης των κατοίκων οι εργασίες διεκόπησαν.

Για τους ίδιους λόγους, η απολύμανση του νερού στη δεξαμενή, σταμάτησε στις 13.02.2013 και στις 18.07.2014 έγινε επανατοποθέτηση του συστήματος απολύμανσης αλλά, μετά από αντίδραση των κατοίκων, αυτή δεν τελεσφόρησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος