Καβάλα: Ξεκαθάρισε το τοπίο για την τύχη του παλιού Νοσοκομείου

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας καθώς πλέον το Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του ακινήτου. «Ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση αυτή για την Καβάλα ο δήμαρχος, Θεόδωρος Μουριάδης, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

“Πρόκειται για μια συλλογική, διαχρονική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας“, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καβάλας, ευχαριστώντας τους πρώην δημάρχους Στάθη Εριφυλλίδη, Κωστή Σιμιτσή και Δήμητρα Τσανάκα ενώ αναφέρθηκε και “στην συνεργασία με το βουλευτή της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, ώστε να γίνει δεκτή η σχετική εισήγηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.”
Το παλιό νοσοκομείο, σύμφωνα με την απόφαση, ανήκει οριστικά κατά 80% στον Δήμο Καβάλας και κατά 20% στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, κλείνοντας έναν κύκλο διεκδικήσεων που διήρκησε 11 χρόνια.
Στις προθέσεις του Δήμου είναι να προχωρήσει η διαδικασία για την εξεύρεση επενδυτή. Μπορεί να γίνει ξενοδοχείο, ενώ υπάρχει πρόταση για να μετατραπεί σε Κέντρο Αποκατάστασης, σύμφωνα με το δήμαρχο Καβάλας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα το κτίριο θα καθαριστεί και θα σφραγιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος