Ισπανία: Πολικό ψύχος και προβλήματα – Παρέλαβε επιπλέον 350.000 εμβόλια της Pfizer

Πολικό ψύχος επικρατεί στην Ισπανία, ενώ τουλάχιστον επτά Αυτονομίες βρίσκονται σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού . Περισσότερες από 100 οδικές αρτηρίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ή έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σε πολλές ορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας το χιόνι έχει φτάσει τα 2 μέτρα.

Στα ορεινά της Μαδρίτης επίσης χιονίζει και σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός θα διατηρηθούν όλη την εβδομάδα.

Ισπανία: Πολικό ψύχος και προβλήματα – Παρέλαβε επιπλέον 350.000 εμβόλια της Pfizer
(AP Photo/Alvaro Barrientos)

Εν τω μεταξύ παρατείνονται ή ενισχύονται οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της αύξησης των μολύνσεων του κορονοϊού κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Η καθυστέρηση δε στους εμβολιασμούς και ειδικότερα σε γηροκομεία οφείλεται όπως υποστηρίζουν οι τοπικές κυβερνήσεις στο γεγονός ότι οι διοικήσεις των οίκων ευγηρίας ζήτησαν μικρή αναβολή καθώς οι ηλικιωμένοι πέρασαν τις γιορτές με τις οικογένειές τους και δεν έχουν επιστρέψει ακόμα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία παρέλαβε την περασμένη Τρίτη 370.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer και σήμερα Δευτέρα επιπλέον 350.000 δόσεις. Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς θα δοθούν τις επόμενες ημέρες όταν το Υπουργείο Υγείας θα έχει λάβει ακριβή ενημέρωση από τις 17 περιοχές.

Πηγή ΕΡΤ
Ανταπόκριση Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος