Ραγκουτσάρια Καστοριάς: “Του χρόνου αλλάζουμε και στολή”

Στις 8 Ιανουαρίου κάθε χρόνο στην πόλη της Καστοριάς  κορυφώνονται οι γιορτές της πόλης με την “Πατερίτσα” και την παρέλαση των καρναβαλιστών, τα “Ραγκουτσάρια”, στα οποία  παίρνουν μέρος  Καστοριανοί και επισκέπτες που ξεχύνονται στους δρόμους γιορτάζοντας με χορούς, τραγούδια, πειράγματα και άφθονο κρασί. 

Φέτος, στις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν λόγω της πανδημίας, το έθιμο δεν αναβίωσε, γεγονός δυσάρεστο για τους απανταχού Καστοριανούς που έδιναν το ετήσιο ραντεβού τους στις γιορτές. Η Γλυκερία Μπαρτζώκα, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, με καταγωγή από την Καστοριά, εμπνεύστηκε από το μήνυμα του Δήμου Καστοριάς για τα ραγκουτσάρια  “Του χρόνου αλλάζουμε μάσκα και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί”, έγραψε το δικό της μήνυμα στη στολή της και το προώθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ραγκουτσάρια Καστοριάς: “Του χρόνου αλλάζουμε και στολή”Κάθε χρόνο είμαστε εκεί! Τα ζούμε μια ζωή!
Τα Ραγκουτσάρια είναι η ψυχή μας! Φέτος ο καθένα μας με τον δικό του τρόπο σεβάστηκε την κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης!! Εμείς οι μαχόμενοι στα νοσοκομεία αναφοράς φοράμε αυτές τις στολές ένα χρόνο σχεδόν και παλεύουμε να φύγει ο μεγάλος αόρατος εχθρός. Το μήνυμα ελπίδας για μας τους Καστοριανούς που είμαστε εδώ δεν είναι μόνο Του χρόνου αλλάζουμε μάσκα, είναι Αλλάζουμε και Στολή! Του χρόνου μη λείψει κανείς!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος