Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

Στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, αλλά και σε δέσμη προτάσεων προς την κυβέρνηση προχωράει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: “Η Ελλάδα καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά.
Ξεριζωμένοι έχοντας χάσει τα πάντα και βιώνοντας έναν αδυσώπητο πόλεμο τα τελευταία χρόνια και προκειμένου να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου, ψάχνουν διόδους εξόδου προς ασφαλέστερες χώρες, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα στα χέρια των δουλεμπόρων.

Καθημερινά παρακολουθούμε από τις οθόνες μας ένα ατελείωτο θρίλερ μη μπορώντας να το διαχειριστούμε γιατί δεν είναι κάποια ταινία αλλά πραγματικότητα! Να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους ανθρώπινες ζωές – αγγελούδια, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μια ήρεμη ζωή.
Κανένας ελεγκτικός μηχανισμός από ξηρά και από θάλασσα ενάντια στους δουλεμπόρους.
Τα συμφέροντα μεγάλα”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως:
“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση
·        Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.
·        Υποδομές και εργατικό δυναμικό για τη διάσωση, καταγραφή, ταυτοποίηση, στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
·        Επίσης επαγρύπνηση και εκτεταμένο έλεγχο  στα θαλάσσια ύδατα προς εντόπιση των δουλεμπόρων.

Το Ε.Κ.Πάτρας προς ένδειξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους αδελφούς μας πρόσφυγες καλεί τα σωματεία μέλη του, τους τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες, απλούς πολίτες να συμβάλουν με την προσφορά τους στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, υπνόσακων, σκηνών, φαρμάκων κλπ, όπου θα συγκεντρωθούν στο Ε.Κ.Πάτρας και θα μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο στους πρόσφυγες μετανάστες”.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Ε.Κ.Πάτρας.

Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγεςΕπίσης στη Λέρο, όπως αναφέρεται στο λογαριασμό facebok του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου από τη Ματίνα Κατσιβέλη: “Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τις θυμάται κανείς για πάντα στη ζωή του.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που η συγκίνηση μεταξύ ανθρώπων είναι δεξαμενή κουράγιου,δύναμης και ελπίδας.

Μια τέτοια στιγμή ήταν όταν η οικογένεια των Σύρων προσφύγων , ελεύθερη πια, ήλθε στο Λιμεναρχείο με δύο ανθοδέσμες να ευχαριστήσει με δάκρυα στα μάτια τους αλληλέγγυους.
Εμείς ευχαριστούμε συνάνθρωποί μας εσάς ,που παρά την ταλαιπωρία σας, παρά του ότι ,ανέστιοι και κυνηγημένοι ,αναζητάτε μια φιλόξενη γη, ήλθατε να ευχαριστήσετε όσους απλά κάνουν το αυτονόητο.Παραμένουν άνθρωποι.

Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

Και σεις αδίστακτα και κυνικά ανθρωπάκια, που μιλάτε για αριθμούς και στρατόπεδα, να ξέρετε ότι πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει ένα παιδί, μια μάνα, ένας πατέρας, μια αδελφή.Πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει ένας άνθρωπος με αισθήματα, με πόνο, με χαρά, με ευγνωμοσύνη,με δάκρυα, με χαμόγελο.

Καλό δρόμο αδέλφια μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος