Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Επικίνδυνα φαινόμενα στο Αιγαίο, αλλά και αλκυονίδες προ των πυλών!

Η ζώνη σύγκλισης ισχυρών βροχών και καταιγίδων που δημιουργήθηκε ήδη από την προηγούμενη νύχτα, θα συνεχίσει να πλήττει σταδιακά τις επόμενες ώρες το Α. Αιγαίο, από το ύψος της Λέσβου μέχρι και τα Δωδεκάνησα, καθώς και τις Α. Κυκλάδες, με φαινόμενα τα οποία θα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση και εμμονή και πιθανές χαλαζοπτώσεις, ιδιαίτερα από μεσημέρι και μετά, κυρίως σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Αμοργό.

Από αύριο βέβαια βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός μέχρι και τις 10-11 Φεβρουαρίου και θα είναι καλός, με υψηλές θερμοκρασίες, αφού υπάρχει και θερμή εισβολή αυτήν την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετούς βαθμούς πάνω απ’ τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ προς το τέλος του 10ημέρου αναμένουμε ξανά σταδιακή πτώση και πάλι κάποια φαινόμενα.

Τα τωρινά τουλάχιστον προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν ότι μέσα στο 2ο 10ήμερο του μήνα περιμένουμε ισχυρό κρύο, που πιθανώς να δώσει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές…

ΣΗΜΕΡΑ
Στο Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τοπικά στις Α. Κυκλάδες βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές και στα δυτικά λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές με βροχές μικρής διάρκειας στην υπόλοιπη χώρα. Νοτιάδες ασθενείς έως μέτριοι και μόνο στα νοτιοανατολικά 6-8 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά το απόγευμα, νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές το απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ακόμα λίγες βροχές και καταιγίδες το πρωί, με σταδιακή όμως βελτίωση και λίγη συννεφιά με ασθενείς βροχές στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιάδες και από το απόγευμα βοριάδες έως 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος