Ισπανία: Περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί

ανταπόκριση από την Ισπανία για την ΕΡΤ: Δώρα Μακρή

«Πρέπει να επιμείνουμε σε μέτρα πρόληψης έως ότου φτάσουμε στην ανοσία του πληθυσμού” επισημαίνει η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας, η οποία θεωρεί ότι “η πανδημία θα βρίσκεται υπό έλεγχο μόνο όταν οι μολύνσεις θα φτάσουν τις 50/ 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών”. Για την ώρα στην Ισπανία, οι μολύνσεις φθάνουν τις 667/100.000 κατοίκους και είναι γεγονός ότι υπάρχει δραστική μείωση τους τις τελευταίες ημέρες.

Ήδη περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια πληθυσμού έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και περίπου 800.000 και την δεύτερη δόση. Η Ισπανία θα δέχεται πλέον εμβόλια εκτός από την Pfizer και την Moderna και από την AstraZeneca, με τα οποία όμως αποφάσισε να εμβολιάζονται ηλικίες από 18-55 ετών και όχι μεγαλύτερες.

Στις προτάσεις ορισμένων Αυτονομιών να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, η υπουργός επέμεινε ότι η εκστρατεία του εμβολιασμού είναι μία και μοναδική για όλες τις Αυτονομίες και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο εμβολιασμού, όπως αυτό έχει προγραμματιστεί.

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο, σήμερα, αποφάσισε την παράταση έως τις 2 Μαρτίου στους περιορισμούς πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Βραζιλία και την Νότια Αφρική. Ως αυτή την ώρα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού έχει εμφανιστεί σε 400 ελεγχόμενες περιπτώσεις στην Ισπανία αν και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Τέλος και μετά από προσφυγή που έκαναν στην Δικαιοσύνη οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων της Χώρας των Βάσκων για το καθολικό “λοκντάουν” των επιχειρήσεών τους, το Ανώτατο τοπικό Δικαστήριο τους δικαίωσε και αποφάσισε να επιτρέψει το άνοιγμά τους, παρά τους υψηλούς δείκτες μολύνσεων από κορονοϊό στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος