Μεσσηνία: Κατέληξε ένας ακόμα ηλικιωμένος στο νοσοκομείο Καλαμάτας – 7 νέα κρούσματα

Ένας ακόμα ηλικιωμένος, ο δεύτερος μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, κατέληξε χθες (Πέμπτη) στην κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν 80χρονο από τον Ξηρόκαμπο της Τριφυλίας, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διεκομίσθη την Τετάρτη το βράδυ στο νοσοκομείο, είχε διαγνωσθεί θετικός στον νέο κορονοϊό και υπέστη καρδιακή προσβολή.
Αυτή τη στιγμή πάντως, στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονται 12 άτομα με Covid ενώ ένας ακόμα ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Στο μεταξύ, επτά νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, την ίδια στιγμή που διαπιστώνεται αύξηση κρουσμάτων στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το νομό Κορινθίας να σημειώνει διψήφια νούμερα νέων λοιμώξεων εδώ και αρκετές ημέρες, με 12 κρούσματα ν΄ανακοινώνονται μόνο χθες. 19 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο νομό Αργολίδας, 10 στην Αρκαδία και 2 στο γειτονικό νομό της Λακωνίας.

2 ακόμα άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας που συμμετείχαν στο μνημόσυνο που τελέστηκε εκεί την περασμένη εβδομάδα και αποτέλεσε εστία διασποράς του κορονοϊού (ή ανήκουν στο στενό περιβάλλον των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες), βρέθηκαν χθες θετικά στον Covid. Θετικά επίσης βρέθηκαν ακόμα δύο άτομα από τα Φιλιατρά που δεν σχετίζονται όμως με το συγκεκριμένο μνημόσυνο.

Σε αναστολή λειτουργίας μπήκαν από χθες 2 ακόμα τμήματα σχολική μονάδας της περιοχής μας λόγω κρουσμάτων σε μαθητές. Πρόκειται για 2 τμήματα της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι και τα δύο τμήματα θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου και μέχρι τότε τα μαθήματα θα γίνονται -όπως προβλέπεται- με τηλεδιδασκαλία. Από το δήμο Καλαμάτας μάλιστα προγραμματίζεται άμεσα απολύμανση στους χώρους του σχολείου ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο Μουσικό Σχολείο, για να εξετάσει με rapid tests, μαθητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Ενενήντα έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού, διενεργήθηκαν χθες -δωρεάν- στον χώρο του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου, στην Αγία Τριάδα της Καλαμάτας, όπου κάθε Πέμπτη πραγματοποιείται το παζάρι της περιοχής. Στο σύνολό τους τα tests ήταν αρνητικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος