Στο “παρά πέντε” κάνει έφεση ο Ρόσι για την ποινή που δέχτηκε στη Μαλαισία

Ο Βαλεντίνο Ρόσι αποφάσισε να ασκήσει έφεση για την ποινή τριών βαθμών που δέχτηκε στη Μαλαισία για τη σύγκρουσή του με τον Μαρκ Μαρκέθ, μόλις μια βδομάδα πριν τον τελευταίο και καθοριστικό αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP που θα γίνει στη Βαλένθια.

Οι τρεις βαθμοί ποινής που έλαβε ο Ρόσι στην αγωνιστική του άδεια, σε συνδυασμό με τον ένα βαθμό ποινής που είχε δεχθεί για παρεμπόδιση του Χόρχε Λορένθο στο Μιζάνο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τον έριξαν στην τελευταία θέση της εκκίνησης για τον αγώνα της Βαλένθια.

Αν ο Ρόσι κερδίσει την έφεση, η ποινή του μπορεί να μειωθεί ή και να ανακληθεί εντελώς, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο στη Λωζάνη (CAS).

Τo CAS θα εκδώσει την απόφασή του για την αναστολή ή όχι της ποινής μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κάτι που θα καθορίσει και από ποια θέση θα ξεκινήσει ο Ρόσι στο Γκραν Πρι της Βαλένθια.

Ο Ρόσι προηγείται με διαφορά επτά βαθμών από τον Λορένθο, κάτι που σημαίνει ότι αν τερματίσει δεύτερος, θα μπορούσε και πάλι να βγει πρωταθλητής, ακόμη κι αν ο Λορένθο κερδίσει τον αγώνα, καθώς η διαφορά πρώτης και δεύτερης θέσης είναι έξι βαθμοί.

Πηγή: www.motorsport.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος