Μ. Λιονή: Κλειστά τα Σχολεία και στο Ρέθυμνο – Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Αντιπεριφέρειας (ηχητικά)

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη όλες οι σχολικές μονάδες στο Ρέθυμνο, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή.

Παράλληλα, το μέτρο αφορά και στα  Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακούς σταθμούς, αφού ο νομός είναι στο “κόκκινο”, με την λειτουργία των Λυκείων να γίνεται με τηλεκπαίδευση.

Μ. Λιονή: Κλειστά τα Σχολεία και στο Ρέθυμνο – Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Αντιπεριφέρειας (ηχητικά)
ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ – ÁÐÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÅÔÏÕÓ 2010 ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ, ÌÁÑÉÁ ËÉÏÍÇ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ // ÔÑÕØÁÍÇ ÖÁÍÇ)

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η κ. Λιονή εξέφρασε την ανησυχία της τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων, όσο και για την παρατεινόμενη υποστελέχωση του Νοσοκομείου, αφού ήδη, στην κλινική covid νοσηλεύονται 18 ασθενείς, σε σύνολο 20 κλινών.

Ένας από τους παράγοντες εξάπλωσης του ιού ωστόσο, είναι και η εξαιρετικά καθυστερημένη πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Να σημειωθεί ότι το Ρέθυμνο είναι η τελευταία από τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, στις οποίες ξεκίνησαν έλεγχοι, μετά μάλιστα την αύξηση των κρουσμάτων.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στην έγκριση πιστώσεων που ξεπερνούν τα έξι εκατ., για έργα αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων, υπενθυμίζοντας, ότι είναι πια καιρός, οι πολίτες να μην προχωρούν σε καταπατήσεις ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών ή και σε ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών αντικειμένων, γιατί το αποτύπωμα των καιρικών φαινομένων, αναντίρρητα συνιστά την πιο ισχυρή προειδοποίηση για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου.

Ακούστε τη συνέντευξή της:

Μ. Λιονή: Κλειστά τα Σχολεία και στο Ρέθυμνο – Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Αντιπεριφέρειας (ηχητικά)

Στο μεταξύ, την προσοχή των πολιτών στη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας, εφιστά ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνου, Νίκος Βότσογλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Βότσογλου είπε, ότι τα συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ καλό είναι να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις. Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος