Ποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα – Γ. Πατούλης στην ΕΡΤ: Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα

Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα, προειδοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διακοπή ηλεκτροδότησης σε περισσότερες από 15 περιοχές στην Αττική. Ανέφερε πως, αυτή τη στιγμή, όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες στην Περιφέρεια Αττικής είναι ανοιχτοί, όμως πρόσθεσε: “μετά τις 7 (το απόγευμα) θα επιδεινωθεί ο καιρός και μέχρι το πρωί θα πρέπει να δώσουμε μία τρίτη μάχη“.

“Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά οι κεντρικοί άξονες να παραμείνουν ανοιχτοί και αύριο. Το πρωί, βέβαια, υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχει ήδη ένας παγετός ο οποίος θα αναπτυχθεί ως τις απογευματινές ώρες” σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι ο ηλεκτροφωτισμός και η διακοπή του ρεύματος σε πάνω από 15 περιοχές στην Αττική, που οφείλεται στην πτώση δέντρων που συμπαρέσυρε πάρα πολλά ηλεκτροφόρα καλώδια.

“Και στον Διόνυσο που επισκέφθηκα το πρωί, και στην Κηφισιά, τα προβλήματα είναι μεγάλα. Ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τις απογευματινές, βραδινές ώρες θα έχει αποκαταστήσει τις βλάβες, δεν το βλέπουμε ακόμα”, είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Σημείωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δώσει προτεραιότητα στον Διόνυσο, όπου για δεύτερο 24ωρο υπάρχει αδυναμία ηλεκτροδότησης που “έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα αντλιοστάσια με αποτέλεσμα να υπάρχει και διακοπή νερού σε αρκετά σπίτια”.

Τόνισε ότι στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – που πραγματοποιείται αυτή την ώρα – “θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια ενδεχομένως από όλες τις δυνάμεις, πέραν των δήμων, που είναι αρμοδιότητά τους η συλλογή των δέντρων, και από άλλες δυνάμεις, και από την Περιφέρεια για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τον ΔΕΔΔΗΕ, γιατί εκεί θεωρεί ότι ευθύνεται και η αδυναμία του”.

“Θα το παλέψουμε, αν και συνεχίζεται η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Θα προσπαθήσουμε, όπως και σήμερα, να παραμείνουν ανοιχτοί οι βασικοί άξονες ευθύνης μας. Βέβαια υπάρχουν οι μικρότεροι δρόμοι, ευθύνης των δήμων και της πολιτικής προστασίας των δήμων που έχουν ξεκινήσει να τους καθαρίζουν. Αν δεν κοπάσει ο καιρός, όμως δεν θα μπορέσει αυτό να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά” είπε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι χρειάζεται προσοχή, να μην κυκλοφορούν πεζοί ή μετακινούμενοι τις επόμενες ώρες, γιατί εγκυμονούν κίνδυνοι από την ολισθηρότητα των δρόμων.

“Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα, το πρωί τουλάχιστον και σιγά σιγά όταν τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να έχουν ύφεση, όλα – πιστεύω – ότι θα βελτιωθούν”, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια των σοβαρών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι,
Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. Η πλειονότητα των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό
τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος