Πληρώσατε φόρο και δεν εμφανίζεται στο Taxis; Μην ανησυχείτε λένε οι υπεύθυνοι

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην ενημέρωση του Taxis για τις πληρωμές φόρων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως τονίζεται λόγω αυξημένου όγκου πληρωμών και καθυστερήσεων στην παραλαβή των σχετικών καταστάσεων από τις τράπεζες, φόροι οι οποίοι πληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζονται με καθυστέρηση στο σύστημα Taxis.

Τις επόμενες ημέρες όμως, το σύστημα θα ενημερωθεί κανονικά και εφόσον η πληρωμή έχει γίνει εμπρόθεσμα θα σβήσει και η σχετική προσαύξηση.

Προβλήματα ωστόσο θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι ενδεχομένως θελήσουν στο μεσοδιάστημα να λάβουν βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας, καθώς θα εμφανίζονται με ληξιπρόθεσμο χρέος παρότι έχουν πληρώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ:

«Από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ ανακοινώνεται ότι λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, η πίστωση των οφειλών για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε πιστωτικά ιδρύματα στις 29 και 30 Οκτωβρίου πραγματοποιείται σταδιακά.

Ειδικότερα:

. Οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, συμπεριλαμβάνονται σε αρχείο που λήφθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα και πιστώνονται τμηματικά ανά Δ.Ο.Υ. Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

. Οι πληρωμές της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, θα συμπεριληφθούν στο σημερινό αρχείο που θα ληφθεί το απόγευμα (2 Νοεμβρίου). Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, για τις πληρωμές που υπάρχει ενημέρωση (λήψη αρχείου) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βλέπουν από την εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, στην επιλογή «Στοιχεία Πληρωμών».

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης» και «Στοιχεία Ρύθμισης» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος