Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί για να βοηθήσει στις “σκληρές αποφάσεις”

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Τον κ. Μοσκοβισί θα δεχτεί στις 17:30 στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ και τον αντιπρόεδρο Τζόναθαν Τέιλορ.

Στις 18:30 ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Στο μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων η κυβέρνηση επιμένει στην ανάγκη πολιτικής  λύσης. Αύριο  θα συναντηθεί και με τον υπουργό εργασίας Γ.Κατρούγκαλο. Κρίσιμη θεωρείται και η επίσκεψη, αύριο, του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Επίτροπος έχει διευκρινίσει  ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «έως το τέλος της χρονιάς» από την ελληνική κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αυτές, όπως έχει επανειλημμένως   τονίσει , αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει η Αθήνα κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Ανίκα Μπράιτχαρτ, η αξιολόγηση των προαπαιτούμενων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ανάψει, εντός της εβδομάδας, το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, η Α. Μπράιτχαρτ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Εuroworking Group-EWG) και στο Eurogroup.

Εν όψει της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε ότι οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος Επίτροπος στη διάρκεια του ταξιδιού του «έχουν ένα και μόνο στόχο: να σημειωθεί άμεσα πρόοδος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Την Πέμπτη εξ άλλου αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα μέτρα, το οποίο συζητείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος