Θεσσαλονίκη: Τον δρόμο της φυλακής πήραν και πάλι οι ληστές με το καλάζνικοφ

Στις φυλακές επέστρεψαν δύο ομογενείς, μετά την καταδίκη τους σε ποινές κάθειρξης (15 και 19 ετών και 3 μηνών, αντίστοιχα), για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες που διέπραξαν στη Θεσσαλονίκη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, τους έκρινε ενόχους, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Οπλισμένοι άλλοτε με καλάζνικοφ κι άλλοτε με πιστόλια και λοστό, οι δύο άνδρες, 39 και 45 ετών, κατηγορούνται ότι το διάστημα από τον Ιούνιο έως την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019, λήστεψαν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Λαγκαδά και μία εταιρεία ανακύκλωσης στην Νεωχορούδα, όπου είχαν πυροβολήσει τον υπάλληλο χωρίς να καταφέρουν ωστόσο να τον τραυματίσουν, ενώ αποπειράθηκαν να ληστέψουν επιχείρηση εμπορίας προϊόντων καπνού και ζαχαρωδών στο Ωραιόκαστρο, όπου όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Χαρακτηριστικό της  δράσης τους ήταν ότι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες (μάσκα του «παππού»), ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα τα οποία εγκατέλειπαν, μετά την τέλεση των πράξεών τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος