Ανακοίνωση της ΓΓΑ για παραβιάσεις σε κανονισμούς αγώνων

Στις διοργανώτριες αρχές των αθλημάτων ρίχνει το μπαλάκι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στα φαινόμενα παραβίασης των κανονισμών διεξαγωγής αγώνων που παρατηρούνται.

Η ΓΓΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι διοργανώτριες αρχές έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για την πιστή τήρηση και ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων πειθαρχικών μέτρων στα παιγνίδια ποδοσφαίρου. Επισημαίνει επίσης, την απόφασή της, να συνδράμει τους φορείς του αθλήματος για την τήρηση της ισονομίας και πάνω απ΄ όλα της ασφάλειας θεατών και αθλητών.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το γεγονός ότι εσχάτως σε αγώνες ποδοσφαίρου παρατηρούνται επανειλημμένα φαινόμενα παραβίασης των κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, γεγονός που ήδη προκαλεί την αντίδραση της φίλαθλης κοινής γνώμης, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η πιστή τήρηση και η ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ή άλλων μέτρων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οικείων οργάνων του ποδοσφαίρου (διοργανώτριων αρχών, διαιτητών), τα οποία άλλωστε έχουν και την αποκλειστική ευθύνη σύνταξης των κανονισμών και της υλοποίησής τους. Κατά συνέπεια κάθε παράλειψη ή αδικαιολόγητη ανεκτικότητα εκ μέρους τους σε τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.

Η Πολιτεία δηλώνει έτοιμη σε κάθε περίπτωση να συνδράμει τους φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε θέματα που άπτονται του φιλάθλου πνεύματος, της πλήρους τήρησης των κανονισμών σε καθεστώς απόλυτης ισονομίας και κυρίως της ασφάλειας θεατών και αθλητών να παγιωθούν ως το κυρίαρχο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στη χώρα».

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΑ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος