Τρίπολη: Χώρος πολιτισμού στην εμβληματική “Βίλα του Τουρκοβασίλη”

Χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση της “Βίλας του Τουρκοβασίλη” θα επιδιώξει να εξασφαλίσει, για το εμβληματικό κτίσμα, η δημοτική αρχή της Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα διατηρητέο, θρυλικό κτίσμα, που εάν διασωθεί και αναδειχθεί μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, θα αναζητηθεί χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού.

Η εξαγορά της Βίλας έγινε με πόρους απ’ το Πράσινο Ταμείο επί δημαρχίας αειμνήστου, Δημήτρη Παυλή. Η τέως δημοτική αρχή είχε δηλώσει, ότι θα προχωρήσει – μέσω ΕΣΠΑ – στην ανάδειξη του κτίσματος και στην δημιουργία “Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη”.

Πρόκειται για το κτίριο που ήταν η οικία του γνωστού πολιτικού, Θεόδωρου Τουρκοβασίλη, απόγονου οικογένειας οπλαρχηγών του 1821, από την Αλωνίσταινα Φαλάνθου, δικηγόρος, βουλευτής, υπουργός, γερουσιαστής, αρχηγός κόμματος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το κτίριο – όπως αναφέρεται – είναι δομημένο σε αρχιτεκτονική που παραπέμπει στο καλλιτεχνικό κίνημα Αρτ Νουβώ”. Εκεί έγιναν σπουδαίες πολιτικές συναντήσεις τον 20ο αιώνα, ενώ αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα, ένα σημαντικό τοπόσημο για την Αρκαδική πρωτεύουσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος