Νικήτη Χαλκιδικής: Προς εκτόνωση η διαμαρτυρία των κατοίκων για τους αμμοκράτες

Προς εκτόνωση οδεύει η διαμαρτυρία των κατοίκων της Νικητής Χαλκιδικής, για την κατεδάφιση των 12 αμμοκρατών, καθώς επίκειται τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία θα ανασταλεί η εκτέλεση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και θα δοθεί μία εύλογη προθεσμία ώστε να κατατεθούν μελέτες για τη νομιμοποίησή τους.

Οι αμμοκράτες είχαν κατασκευαστεί πριν από δεκαετίες και δεν είχαν τακτοποιηθεί νομικά. Τώρα, ο Δήμος Σιθωνίας θα προχωρήσει σε εκπόνηση νέας μελέτης για την νομιμοποίησή τους.

Χθες, Τρίτη 2/3/2021, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν καθίσει στο οδόστρωμα, προκειμένου να εμποδίσουν τη μπουλντόζα να κατευθυνθεί προς τη παραλία και να γκρεμίσει τους αμμοκράτες. Όπως υποστηρίζουν, συγκρατούν τα κύματα και προστατεύουν το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση, ενώ είχαν κατασκευαστεί  την δεκαετία του 1970 από την τότε κοινότητα και τους  κατοίκους.

Τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αφορούν και το πλακόστρωτο του πεζόδρομου της παραλίας της Νικήτης, η ανάπλαση της οποίας έγινε πρόσφατα με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Από τη πλευρά της, η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης επισήμανε ότι είναι αναγκασμένη να εκτελέσει τις εισαγγελικές αποφάσεις και να προχωρήσει στην κατεδάφιση.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ξεκίνησαν τη Δευτέρα, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια που οδήγησαν σε τρεις συλλήψεις.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος