Τουρισμός – Η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας στην WTM

Της Ευδοξίας Λυμπέρη – Λονδίνο

Με έσοδα 14,5 δις ευρώ την τουριστική σεζόν 2015, η οποία τυπικά κλείνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο. Η χρονιά έκλεισε με αριθμό ρεκόρ στα έσοδα αλλά και στις αφίξεις τουριστών που έφτασαν τα 26 εκατομμύρια.

Τουρισμός – Η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας στην WTMΓια το 2016 οι στόχοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι και τέθηκαν επί τάπητος στην καθιερωμένη μεγάλη εκδήλωση του ελληνικού υπουργείου τουρισμού, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων «παικτών» της αγοράς και πλήθους ξένων δημοσιογράφων. Η στρατηγική του υπουργείου τουρισμού για το 2016 δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επέκταση της τουριστικής σεζόν με τη συνεργασία των περιφερειών, των τοπικών τουριστικών οργανισμών και την αγορά, αναπτύσσοντας σε αυτά τα πλαίσια και τον θεματικό τουρισμό.

Τουρισμός – Η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας στην WTMΕπίσης, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας με αφετηρία την καλύτερη ποιότητα στις υπηρεσίες θα βοηθήσει την επίτευξη του στόχου, «η Ελλάδα να είναι όχι μόνο στις πρώτες 15 χώρες προτίμησης για τον παγκόσμιο τουρισμό, αλλά στις πρώτες 5», όπως είπε η Έλενα Κουντουρά. Και οι δύο αυτοί βασικοί στόχοι αντιμετωπίστηκαν ως εφικτοί από τον Φιλ Ίβερσον της TUI και τον Κρις Ράιτ της Sunville, από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στη Βρετανία, οι οποίοι υπογράμμισαν την αναβάθμιση της ποιότητας στις ελληνικές τουριστικές υπηρεσίες. Και οι δύο Βρετανοί εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ αλλά σημείωσαν επίσης ότι η Ελλάδα προσφέρει αυθεντικότητα και χαρακτήρα που υπερισχύει, όπως αποδείχτηκε, ακόμη και προβλημάτων με τα capital controls ή και τις αφίξεις των προσφύγων σε συγκεκριμένα νησιά. Μάλιστα, όχι μόνο δεν υπήρχαν ακυρώσεις αλλά έγιναν και επιπλέον κρατήσεις, όπως είπαν, ενώ οι πελάτες τους βοηθούσαν τους πρόσφυγες.

Η υπουργός Τουρισμού φάνηκε αισιόδοξη στο Λονδίνο ότι τη νέα χρόνια μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο ρεκόρ αφίξεων για τη χώρα. Ήδη οι προκρατήσεις για το 2016 έως σήμερα σημειώνουν περίπου αύξηση 4% σε σχέση πέρσι. Η εικόνα ωστόσο, θα είναι πιο ξεκάθαρη τον Δεκέμβριο, όταν οι αεροπορικές εταιρίες θα ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό τους, είπε ο Α. Ανδρεάδης πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε.

Τουρισμός – Η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας στην WTMΠαγκόσμια Έκθεση Τουρισμού Λονδίνου

H Βρετανία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το 2015 υπήρχε αύξηση κατά 35% με 2,2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες να προτιμούν την χώρα μας. Η παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο προσελκύει περισσότερες από 30 χιλιάδες επιχειρήσεις γύρω από τον τουρισμό, και περισσότερους από 3,000 δημοσιογράφους, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Ο ελληνικός τουρισμός προωθείται από εβδομήντα συν-εκθέτες, περιφέρειες και επιχειρήσεις οι οποίοι συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο. Η έκθεση ολοκληρώνεται την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.
credits photos: Yiannis Katsaris

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος