Κέρκυρα: Ο Ν. Καλόγερος για μεταφορά απορριμμάτων, εργοστάσιο και μεγάλα έργα (audio)

Η εκχώρηση των δικαιωμάτων της σύμβασης μεταφοράς απορριμμάτων στη ΔΙΑΔΥΜΑ από τον ΣΥΔΙΣΑ στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας καθώς και το αίτημα του ΦΟΣΔΑ να δοθεί το σύνολο της προμελέτης του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, είναι τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, τόνισε ότι το σώμα θα κληθεί να αποφασίσει αν μετά την κατάργηση του ΣΥΔΙΣΑ, η μεταφορά των απορριμμάτων θα συνεχιστεί από την ίδιο τον Δήμο ή θα αποδοθεί η ευθύνη στον διαβαθμιδικό ΦΟΣΔΑ. Παράλληλα χαρακτήρισε την αίτηση μεταφοράς στο ΦΟΣΔΑ του συνόλου της προμελέτης και των τευχών δημοπράτησης του εργοστασίου, ως επιβεβαίωση της καλής προεργασίας  που έχει προηγηθεί έως τώρα.

Τεχνικό Πρόγραμμα – έργα 

Αναφερόμενος στο πρόσφατα ψηφισθέν τεχνικό πρόγραμμα για το 2021, ο κ. Καλόγερος δήλωσε ότι η δημοτική αρχή έχει δημοπρατήσει τα 16 εκ. από τα 22 που βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου. Παράλληλα, προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της πανδημίας και της αποχής των μηχανικών, εξορθολογίζοντας τις χρηματοδοτήσεις για τις δημοτικές ενότητες. Στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα δοθεί προτεραιότητα στις σχολικές υποδομές, την ηλεκτροδότηση, αγροτική οδοποιία και προσεισμικό έλεγχο. Ως προς τις μεγάλες παρεμβάσεις ο κ. Καλόγερος ανέφερε τον Νοέμβριο δημοπρατήθηκε το Άλσος της Γαρίτσας, στο κτήριο Γιαλινά έχει κηρυχθεί έκπτωτος ο πρώτος ανάδοχος και έχει αναλάβει ο δεύτερος ενώ  εντός του έτους θα δημοπρατηθεί και το θέατρο Φοίνικας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος