Κέρκυρα: Αύριο η συζήτηση για τη δημοπράτηση του εργοστασίου απορριμμάτων

Την δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων της Κέρκυρας συζητά αύριο στις 10.00 το πρωί το ΔΣ του Περιφερειακού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του φορέα Σπύρο Ιωάννου είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί θετική απόφαση.
Το ακριβές ύψος του προϋπολογισμού θα καθοριστεί αύριο αλλά μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 23 εκ ευρώ συν ακόμη 10 εκ για τη λειτουργία των 6 πρώτων ετών με δυνατότητα παράτασης. Η δυναμικότητα του εργοστασίου θα είναι επεξεργασία 35.000 τόνων ετησίως.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή αλλάζει στάση και δεν συνεχίζει την άρνηση της.

Ο κος Ιωάννου είπε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ στην οποία συμμετείχε η κα Υδραίου, απλώς ζήτησε παράταση του χρόνου της καταβολής του μεριδίου του Δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, μέχρι να τακτοποιηθεί η διαδικασία του προϋπολογισμού του Δήμου.

Επίσης στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας υπάρχει προς συζήτηση το θέμα της παραχώρησης της μελέτης του εργοστασίου από το ΣΥΔΙΣΑ στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ. Τη μελέτη όμως την είχε ήδη ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ, τονίζει ο Σ. Ιωάννου, αφού αποτελεί δημόσιο έγγραφο.

Τέλος να θυμίσουμε ότι, σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, παρότι ανακοινώθηκε από τη Δημοτική αρχή ότι εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ του ΣΥΔΙΣΑ και της Κοζάνης για τη μεταφορά, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα έχει ήδη δηλώσει ότι αυτή πρέπει να διορθωθεί και να γίνει μεταξύ του Δήμου και της Κοζάνης, όπως αντίστοιχα έχουν πράξει και οι δήμοι Βορά και Νότου.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει ήδη υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με την Βόνιτσα και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας σύμφωνα με τον Κ. Λέσση λύνει τις τελευταίες του εκκρεμότητες αυτή την εβδομάδα θέτοντας το θέμα στην Οικονομική του Επιτροπή και υπολογίζει να ξεκινήσει την μεταφορά των απορριμμάτων εντός του Μαρτίου.

Το μεγάλο “αγκάθι” που απομένει χωρίς απάντηση προς το παρόν είναι τα σκουπίδια στο Τεμπλόνι και το ΧΥΤΑ Νότου με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος