Παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση Βαλμπουενά ο Μπενζεμά ενώπιον του δικαστηρίου

Δραματικές οι εξελίξεις για τον Καρίμ Μπενζεμά μετά και την παραδοχή του ενώπιον του δικαστηρίου των Βερσαλιών ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της απόπειρας εκβιασμού του 31χρονου άσου της Λιόν και συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά, χρησιμοποιώντας «ροζ» βίντεο. Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε χτες τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στο κρατητήριο, στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες εκβιασμού και άλλων αδικημάτων, που επιφέρουν τουλάχιστον 5 χρόνια φυλάκισης.

Ο διεθνής Γάλλος, παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο των Βερσαλιών για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο Μπενζεμά, ενώ χθες δήλωνε πως δεν είχε κάποια σχέση με την υπόθεση, σήμερα παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην απόπειρα εκβιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, η οποία περιλαμβάνει βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο. Η παραδοχή του ίσως ανοίξει το δρόμο της εις βάρος του δίωξης, με πρώτο βήμα την απαγόρευση εξόδου του από τη Γαλλία.

Όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός «BFM», κάποιος παιδικός φίλος του Μπενζεμά ζήτησε από τον άσο της Ρεάλ να τον φέρει σε επαφή με τον Βαλμπουενά, με σκοπό να του μιλήσει για το βίντεο που είχε στην κατοχή του και να απαιτήσει μεγάλο χρηματικό ποσό για να μη το δημοσιοποιήσει. Πληροφορίες, που διαψεύδει, πάντως, ο δικηγόρος του, Σιλβέν Κορνιέ, θέλουν, μάλιστα, τον Μπενζεμά να κάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών! Έτσι, ο διεθνής άσος ενεπλάκη στην υπόθεση και πλέον κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση…

Αποκλεισμός από την Εθνική Γαλλίας για Μπενζεμά και Βαλμπουενά

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, άφησε εκτός αποστολής για τα φιλικά με τη Γερμανία(13/11) και την Αγγλία(17/11) και τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση ποδοσφαιριστές. Ο τεχνικός των «τρικολόρ» επικαλέστηκε τον τραυματισμό του Μπενζεμά ως το λόγο αποκλεισμού του επιθετικού της Ρεάλ, στον οποίο ασκήθηκαν σήμερα κατηγορίες για συμμετοχή στην απόπειρα εκβιασμού του Βαλμπουενά με «ροζ» βίντεο. Σε ό,τι αφορά το θύμα της υπόθεσης, ο Ντεσάμπ εξήγησε ότι τον απέκλεισε από την αποστολή, επειδή θεωρεί ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. «Αποφάσισα να τον αφήσω να ανασάνει. Είναι δική μου απόφαση», δήλωσε ο εκλέκτορας των «τρικολόρ», ο οποίος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση και ζήτησε από όλους να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος