Σέρρες: Παρεμβάσεις και αντικατάσταση αγωγών από την ΔΕΥΑΣ

Σε παρεμβάσεις στο ζήτημα της μετατόπισης καταθλιπτικών και μεταφορικών αγωγών ύδρευσης εντός της κοίτης και γύρω από τον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων, προχωρά η ΔΕΥΑ Σερρών βάσει μελέτης που ήδη έχει εκπονήσει από το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 2.190.000 ευρώ. Παράλληλα με τη μετατόπιση θα γίνει και αντικατάσταση αγωγών μήκους 10 χλμ. που ορισμένα τμήματά τους μετρούν 50 χρόνια λειτουργίας.

Σέρρες: Παρεμβάσεις και αντικατάσταση αγωγών από την ΔΕΥΑΣΣτόχος της ΔΕΥΑΣ είναι να χρηματοδοτηθεί το έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης ή οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ,αλλά η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέρος της συγκεκριμένης παρέμβασης ακόμα και από ιδίους πόρους εφόσον απαιτηθεί.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος δήλωσε «σκοπός της παρέμβασης είναι να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης βλαβών όσο και να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς συνέπειες πλημμυρικών φαινομένων» και πρόσθεσε πως «θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα σε έργα που επιλύουν δια παντός ζητήματα που χρονίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών αποτελεί μέτρο ποιότητας ζωής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος