Συνεργασία για τη μελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης – Οι αποφάσεις του Π.Τ. Ανάπτυξης Πελοποννήσου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το σχέδιο και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του Ταμείου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, στο πλαίσιο της οποίας η διοίκηση του Περιφερειακού Ταμείου, είχε συζητήσει νωρίτερα και εγκρίνει ομόφωνα τη σύναψη των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων.

-Του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για την επισκευή του κτιρίου Μπάρκα στην Χώρα, έργο προϋπολογισμού 374.500 ευρώ.

-Της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλόπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την την ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Μεγαλόπολη.

-Της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για τη βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία, επίσης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, μεταξύ του Ταμείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Ομόφωνα εγκρίθηκε τέλος η πρόσληψη δύο ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση, ως έκτακτο προσωπικό, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, για το 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος