Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Η κουζίνα της Επανάστασης του ’21

Στην ιστορική Τσαριτσάνη Ελασσόνας βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ για να καταγράψει και να αναβιώσει, με τη βοήθεια και τις μαρτυρίες των κατοίκων, την κουζίνα του 1821, 200 χρόνια πριν.

Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Η κουζίνα της Επανάστασης του ’21

Η Κλεοπάτρα Οικονομίδου Μητσιμπόνα περιέγραψε ότι εκείνη την εποχή οι κάτοικοι, αλλά και οι ήρωες της Επανάστασης στην ευρύτερη περιοχή τα επόμενα χρόνια, έβαζαν στο τραπέζι τους κυρίως ό,τι έδινε η φύση.

Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Η κουζίνα της Επανάστασης του ’21

Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Η κουζίνα της Επανάστασης του ’21
Χόρτα και βολβούς, κριθαρένιο ψωμί, ξινόγαλα, ελιές, κρεμμύδι, ξηρούς καρπούς, πίτες, μπομπότα.

Μαγείρευαν σε πυροστιές, εστίες και φούρνους απο πηλό και άχυρο.

Η κα Όλγα Καψάλη αναφέρθηκε στο πιλάφι που εκείνη την εποχή το πρόσφεραν ως κέρασμα σε λεχώνες και νύφες: ρύζι, φιδές, ζάχαρη και κανέλα.

Ρεπορτάζ Β.Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος