Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Ισχυροί άνεμοι, χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και την ερχόμενη εβδομάδα (video)

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός, οι ισχυροί άνεμοι και οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μέχρι και την επόμενη βδομάδα, ενώ από την Κυριακή θα προστεθεί και η αφρικανική σκόνη σε όλο αυτό. Πιο ανοιξιάτικες συνθήκες, φαίνεται ότι περιμένουμε μετά τις 25 του μήνα…

ΣΗΜΕΡΑ
Τοπικές βροχές τώρα το πρωί στο Α. Αιγαίο, από το μεσημέρι στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια και στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι, αρχικά βοριάδες και σταδιακά νοτιάδες θα φτάνουν τα 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά και θα επικρατεί παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά ηλιοφάνεια, από το απόγευμα όμως σταδιακή συννεφιά, με πιθανές τοπικές βροχές το βράδυ, δυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης ξεκινάμε με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι σταδιακή συννεφιά, με τοπικές βροχές προς το βράδυ και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια πιθανώς καταιγίδες, βοριάδες και από το απόγευμα νοτιάδες 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Σε Κρήτη και Δωδεκάνησα σταδιακή συννεφιά, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το βράδυ, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, αλλά και συννεφιά κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ΒΑ, τις Κυκλάδες, το Α. Αιγαίο και στα δυτικά μέχρι το απόγευμα, πιθανώς ισχυρές στο Ιόνιο, τη Δ. Πελοπόννησο και το Α. Αιγαίο, ενώ θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα πνέουν βοριάδες στα βόρεια 3-5 μποφόρ και νοτιάδες στα υπόλοιπα 4-6 και το πρωί στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία στα νότια, θα έχουμε όμως παγετό τοπικά νωρίς το πρωί στα βόρεια.

ΒΡΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ – ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ…
Μέχρι και την Τρίτη θα επιμείνει ο άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, το Σάββατο σε αρκετές περιοχές αλλά κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το Α. Αιγαίο, όπου μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και τοπικά ισχυρές, ενώ την Κυριακή φαινόμενα θα έχουμε μόνο στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, καθώς στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Τη Δευτέρα όμως και την Τρίτη, ξανά θα βρέξει σε αρκετές περιοχές, με έμφαση όμως πάλι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι και οι άνεμοι, βοριάδες στα βόρεια, νοτιάδες στα νότια, που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ Δευτέρα Τρίτη θα προσεγγίζουν και τα 8 τοπικά, ενώ από την Κυριακή θα έχουμε και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Θα συνεχίσουν να πέφτουν επίσης και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στα υπόλοιπα ορεινά, ενώ, λόγω των ψυχρών αερίων μαζών που επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες, θα επικρατούν και στη χώρα μας σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι αύριο και παρόλο που το Σαββατοκύριακο θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν λίγο τη θερμοκρασία στα νότια, δεν περιμένουμε κάποια ουσιαστική αλλαγή, αφού από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα πέσει και πάλι, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της χώρας…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος