Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Δημάρχους για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Η διατήρηση των Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας, αποτελεί τον υψηλό και αδιαπραγμάτευτο στόχο των αιρετών της Ηλείας, όπως αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, χθες Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, μετά από Πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Η κοινή θέση και απαίτησή τους θα αποτυπωθεί σε Ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την τελική απόφαση διαμόρφωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι της Ηλείας, συγχαίροντας αρχικά τον κ. Γιαννόπουλο για την πρωτοβουλία και τονίζοντας την ανάγκη, το άτυπο αυτό θεσμικό μέτωπο αιρετών, να παραμείνει ενεργό και αρραγές για την διεκδίκηση και άλλων μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την Ηλεία. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που “άνοιξε” με την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Γιαννόπουλος, οι δυο Δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τις επόμενες – άμεσες – κινήσεις για την διεκδίκηση διατήρησης των τμημάτων, στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, τις έδρες των δήμων που εκπροσωπούν. Ακολούθως, τις προτάσεις και την συγκατάθεσή τους για την επίτευξη αυτού του στόχου, εξέφρασαν εν λευκώ και οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος και Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δηλώνοντας και οι ίδιοι ρητά και κατηγορηματικά ότι το μέτωπο αυτό δε θα διασπαστεί με «χάντρες και χρυσωμένα χάπια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος