Παρουσίαση των πρωτοβουλιών του δημάρχου Τρίπολης για την εξέλιξη των έργων της δημοτικής αρχής

Ουκ ολίγες ειδήσεις έβγαλε η διαδικτυακή συνομιλία του δήμαρχου της Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Τρίπολης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

– Για τις προτάσεις ένταξης έργων στο ”Αντώνης Τρίτσης”

“Έχει υποβληθεί πρόταση για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσα από κινητές ηλεκτρονικές συσκευές. Παράλληλα, προβλέπεται και ψηφιακή προβολή του δήμου για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, για προβολή τοπικών προιόντων, εορτών, εκδηλώσεων κλπ.”

– Για τις πεζοδρομήσεις

” Έχει υποβληθεί πρόταση στο ”Τρίτσης”για πεζοδρόμια σ’ όλο τον περιφερειακό. Στόχος να προχωρήσει η πεζοδρόμηση και απ’ την Καλαβρύτων έως τον Αγιώργη και προς το Μερκοβούνι”.

– Για τα πάρκα – παιδικές χαρές

“Τα κεντρικά πάρκα είναι σε άριστη κατάσταση. Έχουν ήδη φτιαχτεί 14 παιδικές χαρές και θα γίνουν και άλλες στα χωριά. Θα γίνει μελέτη για παγκάκια στην Πετρινού, ενώ στην κεντρική πλατεία, προβλέπονται νέα παγκάκια, στη μελέτη που έχει ήδη υποβληθεί στο ΕΣΠΑ, για την ριζική ανάπλαση της πλατείας”.

– Για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

“Σύντομα θα ολοκληρωθεί το μεγάλο κομμάτι του έργου. Στον τοίχο της δημοτικής πινακοθήκης θα γίνει τοιχογραφία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, για τα 200 χρόνια απ’ την έναρξη του Αγώνα”.

– Για το Graffiti

” Ελπίζω ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν καθαριστεί τα κεντρικά δημοτικά κτίρια. Έχουμε πει στους νεαρούς, ότι τους διαθέτουμε χώρο για να εκφραστούν καλλιτεχνικά”.

– Για το Μνημείο των Αρχιερέων και των Προκρίτων

“Καθαρίστηκε πριν λίγους μήνες. Χρειάζεται μία ειδική επεξεργασία. Θα γίνει συνολικός καθαρισμός προτομών και αγαλμάτων στην Τρίπολη και στα χωριά, λόγω και των εορτών για τα 200 χρόνια της Επανάστασης”.

– Για τους κάδους απορριμμάτων

“Έχουν ήδη μπει νέοι, θα έρθουν και άλλοι. Έχουμε κάνει πρόταση για δημιουργία ”γωνιών ανακύκλωσης”.

– Για τα έσοδα του δήμου

“Έχουν μειωθεί πολύ τα έσοδα, λόγω των παροχών που έχουμε κάνει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας. Τα χρήματα που γλιτώνουμε απ’ τις εκδηλώσεις που δεν γίνονται, είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τα χρήματα που δεν εισπράττουμε, λόγω του ιού”.

– Για τον εθελοντισμό

“Στηρίζουμε τις όποιες δράσεις και είμαστε δίπλα σε όποια πρωτοβουλία υπάρχει”.

– Για το πάρκινγκ στο κέντρο

“Υπάρχει μελέτη για υπόγειο πάρκινγκ στην Κάτω Αγορά και θα βγει η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος Περιμένουμε το ΦΕΚ για την ελεγχόμενη στάθμευση. Υπάρχει καθυστέρηση απ’ την Πολιτεία για τη δημοτική αστυνομία”.

Για την Πλατεία Αγίου Βασιλείου

“Φτάνουμε στο τέλος της αξιολόγησης και ελπίζουμε ότι θα είναι θετική. Θα γίνει συνολική ανάπλαση σ’ όλο το χώρο και δεν προβλέπονται κάγκελα στην πρόταση ανάπλασης”.

– Για τα έργα στις κοινότητες

“Τρέχει εργολαβία με αγροτικούς δρόμους. Δημοπρατήθηκε η πλατεία στις Ρίζες, στο Λεβίδι και στην Κανδήλα, γίονται αναπλάσεις. Στη Βλαχέρνα υπάρχει σύμβαση για το γήπεδο και τον εκεί πολυχώρο. Στα σχολεία της Τεγέας και στο Λεβίδι, γίνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις. Θα γίνει και η περίφραξη στο σχολείο Λεβιδίου, ενώ προχωρούν και οι συντηρήσεις των δημοτικών κτιρίων. Στο ΤΑΠΤοΚ θα υποβληθούν προτάσεις για νέες παρεμβάσεις”.

– Για αδέσποτα

“Βγήκε ο ανάδοχος και ξεκινά άμεσα τις εργασίες για το ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων στην Νεστάνη. Θα γίνει και πρόσληψη κτηνιάτρου στο δήμο”.

* Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα του κολυμβητηρίου, αλλά και στα ζητήματα του πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος