Εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Κάλυμνο και Αττική

Δυο κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης εξαρθρώθηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ,σε περιοχές της Καλύμνου και της Αττικής. Συνελήφθησαν 8 αρχηγικά μέλη-πυρήνες με τις κατηγορίες της διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας-κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει συνολικά 29 άτομα.
Κατασχέθηκαν 115,6 γρ. κάνναβης, ποσότητες ηρωίνης και άγνωστης σύστασης χημικής ουσίας, 8 οχήματα, 4 μαχαίρια, 16 κινητά τηλέφωνα, εξοπλισμός διαμοιρασμού ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας, 2.200 ευρώ.

Εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Κάλυμνο και ΑττικήΓια τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των δύο κυκλωμάτων και τη σύλληψη των μελών τους, σχεδιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων και υλοποιήθηκε με επιτυχία εκτεταμένης κλίμακας συντονισμένη – ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Καλύμνου και της Αττικής.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου.
Ειδικότερα, όσον αφορά στη διακρίβωση των παράνομων δραστηριοτήτων των δύο κυκλωμάτων, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διενεργήθηκε, τη μεθοδική συγκέντρωση προανακριτικού υλικού και την ενδελεχή ανάλυση στοιχείων:
διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της κάθε εγκληματικής ομάδας,
διευκρινίστηκε ο ρόλος, η ιεραρχική σχέση και η δομή της οργάνωσης τους,
ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των μελών τους (profile)
εξακριβώθηκε ο τρόπος – μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi),
προσδιορίστηκαν οι επιμέρους παράνομες ενέργειες των μελών της οργάνωσης
χαρτογραφήθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας
προσδιορίστηκε το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν
Όπως προέκυψε, τα μέλη των δυο κυκλωμάτων είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, με παράλληλη δράση που χρονολογείται τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2020, ήταν διαρθρωμένοι ιεραρχικά και οργανωμένοι σε υποομάδες με ξεχωριστή αποστολή, στόχευαν σε συγκεκριμένο «πελατολόγιο» χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες), καθώς και κωδικοποιημένη ορολογία για τις συναλλαγές τους.

Αναλυτικότερα, ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε εγκληματικής ομάδας, η μια δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κυρίως ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, ενώ η άλλη επικεντρωνόταν στη διακίνηση κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης σε εξαρτημένους χρήστες.
Σύνταξη: Πίτσα Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος