«Διονύσιος Σολωμός: Ελευθερία και Γλώσσα». Διαδικτυακή διάλεξη από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, ο θεσμός που ενώνει τους Μεσσήνιους σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων με διακεκριμένες προσωπικότητες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,  διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: “Διονύσιος Σολωμός: Ελευθερία και Γλώσσα”.

Στη διάλεξη θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Φλίντερς Νοτίου Αυστραλίας, Μιχαήλ Τσιανίκας, ο οποίος θα αναλύσει τη σημασία της γλώσσας και της ελευθερίας στο έργο του Σολωμού αλλά και τις φιλοσοφικές και αισθητικές δοξασίες του ποιητή για τη γλώσσα. Ως μια έμπρακτη απόδειξη αυτής της αλληλουχίας θα αναφερθεί στο μεγαλειώδες έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

«Διονύσιος Σολωμός: Ελευθερία και Γλώσσα». Διαδικτυακή διάλεξη από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Ο Μιχαήλ Τσιανίκας γεννήθηκε στην Αγιά της Λάρισας και σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Διδακτορικό) και δίδαξε στη Μέση Γαλλική Εκπαίδευση. Από το 1989 εργάζεται στο πανεπιστήμιο Φλίντερς. Έχει δημοσιεύσει οκτώ βιβλία και πολλά άρθρα. Έχει οργανώσει έντεκα διεθνή συνέδρια για τις Ελληνικές Σπουδές. Συνέλαβε και με τους συναδέλφους του ολοκλήρωσε πρόγραμμα διδασκαλίας της Ελληνικής online, για προχωρημένους και αρχάριους, ανοιχτό σε όλα τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Η παρουσίαση της διάλεξης θα γίνει από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ στις 22:00 μμ ώρα Ελλάδας με ελεύθερη είσοδο  στο LINK:  Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82389676547?pwd=U3FUNDJCekZpdWJDNVVnWjYwYWM3Zz09

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μισή ώρα νωρίτερα (21:30 ώρα Ελλάδος) για επικοινωνία και γνωριμία όσων επιθυμούν και για παροχή οδηγιών σωστής χρήσης.

Πηγή: Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος