Ανάλυση: Τι υπάρχει πίσω από τη σύγκρουση Ερντογάν και απόστρατων ναυάρχων (audio)

Σκηνικό μεγάλης εσωτερικής έντασης δημιουργείται στην γειτονική Τουρκία. Σειρά γεγονότων τις τελευταίες ημέρες συνέβαλαν σε αυτό, αρχής γενομένης από την  επιχείρηση να τεθεί εκτός νόμους το κουρδικό κόμμα και τη σύλληψη βουλευτή του, στη συνέχεια η εκδίωξη του κεντρικού Τραπεζίτη και η αποσταθεροποίηση που δημιουργήθηκε στο χρηματιστήριο και όχι μόνον, για να ακολουθήσε η κίνηση Ερντογάν να αποχωρήσει από τη Σύμβαση  της Κωνσταντινούπολης.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα προκλήθηκε νέα μεγάλη πολιτική αναστάτωση από την  επιστολή των 103 απόστρατων ναυάρχων  με την οποία προειδοποιούν ότι επιχειρείται η κατάργηση της συνθήκης του Μοντρέ που διέπει τα Στενά του Βοσπόρου, αλλά και ότι επιχειρείται «ισλαμοποίηση του στρατού».

Το σκηνικό αυτό και τι υπάρχει πίσω από αυτό, εάν και γιατί «βολεύει» πολιτικά τον Ερντογάν, τι επιδιώκουν οι απόστρατοι, το ενδεχόμενο νέου πραξικοπήματος, αλλά και τη στάση της Ευρώπης, πολύ περισσότερο που αύριο η ηγεσία της ΕΕ θα βρίσκεται για διαβουλεύσεις στην Τουρκία, ανέλυσε ο Ronald Meinardus.

Ανάλυση: Τι υπάρχει πίσω από τη σύγκρουση Ερντογάν και απόστρατων ναυάρχων (audio)

Ο κ. Meinardus, διευθυντής του ιδρύματος Friedrich Naumann στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8  και 91,6 και στην  Ευαγγελία Μπαλτατζή, απαντώντας στα ερωτήματα και εκτιμώντας τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος