Κέρκυρα: Αντιπαράθεση για την μονάδα εμφραγμάτων του νοσοκομείου

Την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου για τη λειτουργία μονάδας εμφραγμάτων στην καρδιολογική κλινική. Η ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο «Πόσο ψέμα και κοροϊδία να αντέξεις;», όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «Παρότι το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής το τελευταίο έτος μειώθηκε -έχει φύγει ένας Καρδιολόγος- καθιστώντας τελείως οριακή τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, παρότι η τελευταία πρόσληψη έχει γίνει το 2018, με μόνο κριτήριο λειτουργίας την τοποθέτηση μιας γυψοσανίδας σε ήδη υπάρχοντα χώρο και 4 κρεβατιών, ανακοινώθηκε “βαρύγδουπα” η δημιουργία μονάδας εμφραγμάτων».

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ, Γιάννης Κοντός, ο οποίος έκανε λόγο για κριτική από πλευράς της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «που υπερβαίνει τα όρια της αντιπολίτευσης και αγγίζει τα όρια της εμμονής».

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλ. Αυλωνίτης, ο οποίος επισημαίνει, ότι «η διοίκηση βαφτίζει τέσσερα κρεβάτια σε «Μονάδα Εμφραγμάτων», την ώρα που το Νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Για το θέμα έκανε δηλώσεις και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δ. Μπιάγκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως θετικό βήμα τη λειτουργία της μονάδας αρκεί, όπως είπε, η διοίκηση να μην περιοριστεί  εκεί και να συμπληρωθεί άμεσα και από τη δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος, που κρίνεται  απαραίτητο για το νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος