Πρωτοποριακή μέθοδος απεικόνισης καρκινικών κυττάρων με τη χρήση του φωτός

Array

Για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης στη θεραπεία πλήθους ασθενειών τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα Υγείας μίλησε σήμερα στο Ο3 της ΕΡΤ3 ένας βραβευμένος Έλληνας επιστήμονας, ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου Βασίλης Ντζιαχρήστος. Ο κ. Ντζιαχρήστος αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο απεικόνισης καρκινικών κυττάρων με τη χρήση του φωτός την οποία ανέπτυξε το εργαστήριο που διευθύνει στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Όπως είπε, γιατροί και ενδοσκόποι χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα σε μεγάλο βαθμό μόνο τα μάτια τους για να διαγνώσουν μία ασθένεια γι’ αυτό στόχος του εργαστηρίου του είναι να μπει η επιστήμη της μηχανικής όσο βαθύτερα γίνεται στην Ιατρική και να βοηθήσει τους γιατρούς να διαβάζουν καλύτερα αυτά που βλέπουν στις απεικονιστικές εξετάσεις.

«Ενώ επικεντρώνουμε στα φάρμακα, τόνισε, δεν δίνουμε την ίδια σημασία στην έγκαιρη διάγνωση η οποία επιπλέον δεν χρηματοδοτείται όσο το φάρμακο». Η πρακτική αυτή όμως διαψεύδεται αν πάρει κανείς το απλό παράδειγμα του μελανώματος το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ντζιαχρήστος, εφόσον διαγνωσθεί εγκαίρως, αφαιρείται επιτόπου και θεραπεύεται.

Αναφερόμενος στη σημασία της διεθνούς διασύνδεσης επιστημόνων και πανεπιστημίων αλλά και στη σύνδεση της επιστήμης με την αγορά και την οικονομία δήλωσε ικανοποιημένος που πλέον δεν θεωρείται ταμπού στην Ελλάδα η σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα.

Είναι σημαντική αυτή η πρόοδος παρατήρησε γιατί η έρευνα χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και είναι σωστό να επιστρέφει σε αυτούς το αποτέλεσμά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος