Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Επανέρχεται η άνοιξη! Για πόσο όμως…;” (video)

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον… και ο καιρός τρελάθηκε, αφού κάθε φορά πλέον όταν βλέπουμε ψυχρή εισβολή, τείνουμε να ευελπιστούμε ότι είναι και η τελευταία μιας και πλησιάζουμε ήδη στα μισά της άνοιξης. Παρόλα αυτά, ειδικά φέτος ο καιρός θα συνεχίσει απ’ ό,τι φαίνεται να μας εκπλήσσει, εφόσον από σήμερα βελτιώνεται, στα μέσα του μήνα όμως δείχνουν τα τωρινά στοιχεία να μας πλησιάζει άλλη μια ψυχρή εισβολή σύντομης διάρκειας που θα φέρει και βροχές, θα δούμε όμως τις επόμενες ημέρες κατά πόσο θα μας επηρεάσουν όλα αυτά. Όπως και να έχει, ας αισιοδοξούμε καθότι, κάθε μέρα που περνάει πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι, οπότε και κάθε διαταραχή που θα παρουσιάζεται θα είναι ολοένα και ασθενέστερη…

ΣΗΜΕΡΑ
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση μόνο τα ανατολικά όπου θα έχουμε λίγες σύντομες, ασθενείς βροχές. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ και στο ΝΑ. Αιγαίο τοπικά 7-8 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, θα έχουμε όμως κατά τόπους παγετό στα βόρεια τη νύχτα.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα, βοριάδες 5-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το απόγευμα, βοριάδες 4-5 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Πολύ καλός καιρός, μεταβλητοί άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια 3-4 και στα υπόλοιπα βοριάδες 4-6 μποφόρ και στο ΝΑ. Αιγαίο έως 7-8, ενώ θα ανέβει λίγο και η θερμοκρασία.

Την Κυριακή, παρόμοιος καιρός, με μόνο λίγο περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα. Λίγες συννεφιές στα δυτικά θα έχουμε τη Δευτέρα και οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά πλέον για την εποχή επίπεδα. Συνεχίζεται ο καλός καιρός και την Τρίτη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κι άλλο, φτάνοντας και τους 22-24 βαθμούς τοπικά στα κεντρικά και νότια, ενώ την Τετάρτη όπως είπαμε, θα χαλάσει λίγο στα βόρεια με τοπικές βροχές, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα παραμείνει καλός.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος