Μεγάλη δράση στείρωσης αδέσποτων στον Αλμυρό

Περισσότερα από 100 αδέσποτα ζώα, εμβολιάστηκαν, στειρώθηκαν και τσιπαρίστηκαν στον Αλμυρό, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο δράσης που υλοποίησε κλιμάκιο κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.), σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τις υπηρεσίες του Δήμου και τη συνδρομή φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Πρόκειται για ζώα που διαβιούν στο ιδιωτικό καταφύγιο «Χριστέλου», το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ιδιαίτερα τον τελευταία χρόνο, μετά την ασθένεια και το θάνατο εν τέλει, της ιδιοκτήτριας.

Μεγάλη δράση στείρωσης αδέσποτων στον Αλμυρό

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τόνισε πως στόχος είναι το καταφύγιο αυτό που, κακώς – όπως είπε – στήθηκε εξ αρχής, να αδειάσει σταδιακά και να κλείσει. Ήδη, όπως είπε, έχουν γίνει περίπου 50 υιοθεσίες και εκτιμάται ότι σύντομα θα γίνουν κι άλλες.

Σε επόμενη φάση, μέριμνα του Δήμου είναι η δημιουργία δημοτικού καταφυγίου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται η δημοπράτηση δημοτικού κυνοκομείου στον Αλμυρό, χωρητικότητας 70 θέσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος