Στα covid-free νησιά η Κίμωλος

Επέστρεψε η αισιοδοξία στα μικρά νησιά του Αιγαίου, όπου οι εμβολιασμοί έχουν αγγίξει σχεδόν το 100% του πληθυσμού. Ο σχεδιασμός αφορά τα περίπου 40 μικρά νησιά με έως 1.000 κατοίκους, στα οποία ο πληθυσμός έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση ή και τις δυο. Μεταξύ αυτών και η Κίμωλος, που λόγω των περιοριστικών μέτρων έχει προς το παρόν μόλις 650 κατοίκους, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν εμβολιαστεί. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βεντούρης η πρώτη φάση του εμβολιασμού ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε 20 Μαρτίου, με τεράστια επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, ενώ η δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε είκοσι ημέρες αργότερα και ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Το νησί περιλαμβάνεται στους καταλόγους των ταξιδιωτικών οργανισμών ως ασφαλές και το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι ανάλογο. Όλοι πλέον ατενίζουν με ελπίδα την εφετινή τουριστική σεζόν τονίζει και απευθύνει πρόσκληση φιλοξενίας σε έναν παράδεισο χωρίς κορωνοϊό. Κατά την εκτίμηση του δημάρχου, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένεται να είναι καλοί από άποψη επισκεψιμότητας που εστιάζεται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό. Οι δυνατότητες φιλοξενίας είναι περιορισμένες με περίπου 1000 διαθέσιμες κλίνες. Οι κάτοικοι ευελπιστούν σε αύξηση των τουριστών και προσδοκούν η εκφραζόμενη ζήτηση να αποτυπωθεί και σε κρατήσεις.

Το μοναδικό πρόβλημα στην Κίμωλο είναι η λειψυδρία, λόγω της ξηρασίας που επικράτησε το τελευταίο διάστημα, αλλά αντιμετωπίζεται κυρίως με την μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος