Βόλος: Εγκρίθηκε τεχνικό πρόγραμμα 34.000.000 ευρώ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2016, ύψους 33.918.000 ευρώ. Για προχειρότητα και επιπολαιότητα στο στήσιμο του προγράμματος επέκρινε την δημοτική αρχή η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου ενώ ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς επισήμανε ότι η μείωση των πόρων προς τους δήμους τους οδηγεί σε αφανισμό. Ο Μ. Μιτζικός από την πλευρά του, ζήτησε να δοθούν περισσότερα χρήματα για τα σχολεία αλλά και την αγροτική οδοποιία. Το γεγονός ότι τα μεγάλα έργα υποδομής στο δήμο έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν διεκδικείται η ολοκλήρωσή τους αλλά και νέα έργα, καυτηρίασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ενώ ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε οραματικό και πραγματικό  το τεχνικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο κ. Πατσιαντάς χαρακτήρισε θετικά το έργο αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού, αλλά και τον σχεδιασμό για την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου. Επανέλαβε την πολιτική θέση για μειωμένα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν πρόβλημα λειτουργίας. Επίσης επέκρινε την κυβέρνηση που με την πολιτική της απαξιώνει – όπως είπε – την τοπική αυτοδιοίκηση ως εργαλείο ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η Νατάσσα Οικονόμου έκανε λόγο για προχειρότητα και επιπολαιότητα στο στήσιμο του τεχνικού προγράμματος. Στο σημείο αυτό αποχώρησαν από την αίθουσα οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάνοντας απαξιωτικά σχόλια για την κα Οικονόμου. «Έβαλες πάλι την κασέτα» έλεγαν χαρακτηριστικά, ενώ επέστρεψαν στην αίθουσα αργότερα, κατά την τοποθέτηση του κ. Μιτζικού.  Η κα Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι παρεμβάσεις έγιναν σε ελάχιστα σχολεία. «Ξεκινήσατε τη  θητεία σας με μία σειρά πλεονεκτημάτων. Δουλεύετε με δομημένες υπηρεσίες, έχετε στην αρχή το ΕΣΠΑ και το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ. Επειδή όμως δεν έχετε πρόγραμμα, ασχολείστε μόνο με καθημερινότητα. Αφήσατε ένα χρόνο να χαθεί για ωρίμανση έργων για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Τα περισσότερα έργα υπό ένταξη είναι από την προηγούμενη δημοτική αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχ. Μιτζικός ζήτησε να δοθούν περισσότερα χρήματα για σχολικά κτίρια και αγροτική οδοποιία ενώ επισήμανε ότι κακώς η δημοτική αρχή ενέταξε την ολοκλήρωση του πάρκιγκ της Φιλελλήνων στο Τεχνικό Πρόγραμμα, πριν υπάρξει απόφαση από το δικαστήριο για το θέμα της έκπτωσης του εργολάβου.

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, επέκρινε την κυβέρνηση αλλά και διαχρονικά τις κυβερνήσεις που υλοποιούν μια πολιτική απαξίωσης της αυτοδιοίκησης ενώ επισήμανε ότι και τα συνδικαλιστικά όργανα των ΟΤΑ, προσχηματικά αντιδρούν και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση εναντίον μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Τέλος τόνισε ότι τα μεγάλα έργα είναι αφημένα στην τύχη τους και η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί την ολοκλήρωσή τους.

Κριτική  άσκησαν στο τεχνικό πρόγραμμα και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταυρίδης υπεραμύνθηκε του έργου της δημοτικής αρχής και επισήμανε ότι η κριτική που ασκούν οι επικεφαλής είναι παλαιοκομματική.

Κλείνοντας τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος επέκρινε δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών για το γεγονός ότι εμφανίζονται ανημέρωτοι στο δημοτικό συμβούλιο και δεν παρακολουθούν την πορεία των έργων για τα οποία θέτουν ερωτήσεις.

Εξαπέλυσε επίθεση τον κ.Λαμπρινίδη που έκανε λόγο για «λαμπάκια και παρτέρια που θυμίζουν χούντα» , λέγοντάς του ότι ούτε αυτά δεν ήταν ικανοί να κάνουν. «Μια ομαδούλα ήσασταν κ. Λαμπρινίδη και αλλάξατε αρχηγό από Βούλγαρη σε Σκοτινιώτη. Το βρώμικο ΠΑΣΟΚ ήσασταν. Είπε ο αντιδήμαρχος ότι δεν μας χωρίζει τίποτα αλλά μας ενώνουν πολλά. Λάθος κάνετε. Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι με την καρέκλα. Είπαν οι κ.κ. Καλυβιώτης και Διαμαντένιας για την περιφέρεια. Δεν ξέρω γιατί σας επέλεξαν. Είστε ανημέρωτοι. Εμείς έχουμε πρόγραμμα και κινούμαστε με προτεραιότητες. Αύριο έχουμε σύσκεψη με εκπροσώπους των  16 ενοτήτων που θα παραθέσουν τις ανάγκες τους για την επόμενη χρονιά. Εμείς αποφασίζουμε και θα κριθούμε. Διαμαντένια διακοσμητικό στοιχείο είσαι εδώ και όχι και καλό» επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο δήμαρχος Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος