Χανιά: Αρχή για την ανάπλαση δρόμου Εμπρόσνερος στον Αποκόρωνα

Ξεκίνησαν από το Δήμο Αποκορώνου οι εργασίες για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό της διαδρομής Κρεμαστός – Εμπρόσνερος.

Η περιοχή μελέτης είναι τμήμα της επαρχιακής οδού που συνδέει το χωριό Εμπρόσνερος του Δήμου Αποκορώνου με τη γύρω περιοχή. Είναι μια διαδρομή μήκους 300μ περίπου, εντός των θεσμοθετημένων ορίων του οικισμού, από την θέση Κρεμαστός και προς το κέντρο του οικισμού. Αποτελεί ίσος το ωραιότερο σημείο του δρόμου, με έντονο ανάγλυφο και πλούσια βλάστηση, κυρίως από πλατάνια, που σταδιακά δίνουν τη θέση τους σε μικρά περιβόλια περιτοιχισμένα με πέτρινες μάντρες. Υπάρχουν επίσης αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το υπαίθριο θέατρο και ο δημοτικός χώρος αναψυχής, ο παρακείμενος ναός του Αγ. Αντωνίου, η πηγή, το ηρώο και το γήπεδο του μπάσκετ, σημειώνει ο Δήμος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, «αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή πεζοδρομίου στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής, η κατασκευή δύο χαμηλών πέτρινων αναλημματικών τοιχίων και η επένδυση με πέτρα ενός μπετονένιου αναλημματικού τοιχίου για αισθητικούς λόγους. Οι παραπάνω επιλογές καθώς και η επιλογή των υλικών, έγιναν σύμφωνα με τις επιθυμίες των κατοίκων του χωριού, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσω της Δημοτικής Αρχής».

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πεζοδρόμιο έχει συνολική επιφάνεια 500 μ2. Τα πέτρινα αναλημματικά τοιχία έχουν μήκος 106 μ. και η επένδυση με πέτρα του μπετονένιου αναλημματικού τοιχίου έχει επιφάνεια 50 μ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος